Sınıfımızda Sadece bir tane vaka var. Ne yapmalıyız? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sınıfımızda Sadece bir tane vaka var. Ne yapmalıyız?

Okullarda Kovid-19 pozitif vaka saptanması durumunda yapılması gereken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşıldı.


Okul girişinde semptom veya yüksek ateşi tespit edilen öğrencinin ailesi ile ivedilikle iletişime geçilerek sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre Covid-19 enfeksiyonu tespit edilirse öğrenci, pozitif vaka olarak kabul edilir. Aynı sınıfta 10 gün içinde 2. kez vaka çıktığı için sınıftaki öğrencilerin tamamı yakın temaslı olarak kabul edilerek eve gönderilir ve 14 gün boyunca evde temaslı takibine alınır. Bu sınıftaki tüm öğrencilere evde olduğu süre boyunca uzaktan eğitim verilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre ateşi yüksek olan öğrencide Covid-19 enfeksiyonu tespit edilmezse sınıftaki diğer öğrenciler okula devam eder.

Ana sınıfında bir öğrencide corona virüs tespit edilmesi durumunda ne olacak?

Bu sorunun yanıtı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) geldi. MEB, böyle bir durumda tüm öğrencilerin yakın temaslı kabul edileceğini bildirdi. Buna göre öğrenciler eve gönderilerek, 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.

Pozitif vaka olan öğrenci sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okula devam etmez. Pozitif vaka çıkan sınıftaki diğer öğrenciler ve bu sınıfta görev alan öğretmenler okula devam eder. Bu kişilerin okul girişinde 14 gün boyunca günde en az iki kez semptom sorgulamaları yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Bu sınıftaki çocukların teneffüs saatinin diğer sınıflardan farklılaştırılması sağlanır.