İmam Hatip Lisesi’nden Sıra Dışı Proje: “Hastanede Açan Çiçek” « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İmam Hatip Lisesi’nden Sıra Dışı Proje: “Hastanede Açan Çiçek”

İsatanbul, Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü önderliğinde, değerli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.


Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü önderliğinde, değerli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. “Hastanede Açan Çiçek” adını taşıyan bu projenin amacı, İstanbul Üniversitesi’nde uzun süreli tedavi gören çocuklara 23 Nisan coşkusunu yaşatmak ve onlara moral vermekti.

 

22 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler İstanbul Üniversitesi Hastanesi’nde çocuklara yönelik düzenlenen bir törene katıldılar. Burada, özenle seçilmiş hediyelerle donatılmış olan öğrenciler, çocuklara 23 Nisan’ı unutulmaz kılmak için ellerinden geleni yaptılar.

Projenin her aşamasında aktif olarak yer alan öğrenciler, insana dokunmanın ve yardımlaşmanın getirdiği mutluluğu en içten şekilde yaşadılar. Bu deneyim, onların sadece bir gün değil, hayatları boyunca devam edecek olan bir duyarlılık ve sorumluluk bilinci kazanmalarına vesile oldu.

‘’Topluma Değer Katan Projelerle Gurur Doluyuz’’

Projenin danışman öğretmenleri Arife Aybar ve Nejla Çakmakçı, öğrencilerin özverili çalışmalarından dolayı gurur duyduklarını belirtirken, okul müdürü Ali Volkan Nizamoğlu ise bu tür sosyal sorumluluk projelerinin gençlerin topluma olan duyarlılığını artırdığını ve gelecek için umut verici olduğunu vurguladı. Nizamoğlu; ‘’İnsanlık ve merhamet duygularını pekiştiren bu projede emeği geçen öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi.