Sınıf öğretmenleri haftada kaç saat canlı ders yapacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sınıf öğretmenleri haftada kaç saat canlı ders yapacak?


Web Banner

MEB tarafından yapılan açıklamayla ilkokullarda tüm sınıflar yüz yüze eğitime geçmişti. Haftalık ders çizelgeleri de yine MEB tarafından resmi yazıyla okullara gönderilmişti.

Fakat sınıf öğretmenlerinin yapacağı canlı ders sayısı konusunda kafalar karışık. Okuldan okula farklı uygulamalar olduğu bilgisi Mebpersonel.coma ulaştı.

1. SINIFLARDA YÜZ YÜZ VE CANLI DERS SAYISI:

1. sınıflarda İngilizce dersi olmadığı için tüm derslere sınıf öğretmenleri girmektedir. Bu sebeple haftada 24 saat yüz yüze eğitim yapan bir sınıf öğretmeni, 6 saat canlı ders yaprak haftada 30 saat ders vermektedir.

Bu konuda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

2 ve 3. SINIFLARDA YÜZ YÜZE VE CANLI DERS SAYISI:

İngilizce öğretmeni bulunmayan okullarda, tüm derslere sınıf öğretmenleri girdiği için 24 saat yüz yüze, 6 saat canlı ders yapılmakta ve bu uygulamada da bir sorun bulunmamaktadır.

Fakat İngizce öğretmeni bulunan okullarda, canlı ders sayısı konusunda uygulamalarda farklılıklar yaşanmaktadır.

MEB tarafından paylaşılan haftalık ders çizelgesine göre İngilizce dersi 1 ve 2. gruplarda birer saat olarak görünmektedir.

Yani sınıf öğretmeni 1 ve 2. grupla 11er saat yüz yüze ders yapmaktadır. 2 saatine ise İngilizce öğretmeni girmektedir.

Ek ders yönetmeliğine göre İngilizce öğretmeni girse bile, sınıf öğretmenleri okulda bulunduğu için bu ders görevini yapmış sayılmakta ve ek ders ücretini de almaktadır.

 

Yani 24 saat üzerinden hesaplama yapılmalı ve kalan 6 saat canlı ders yoluyla verilmelidir.

Fakat bazı okullarda sınıf öğretmenlerine 6, bazı okullarda ise 8 saat canlı ders yaptırılmaktadır.

4. SINIFLARDA YÜZ YÜZE VE CANLI DERS SAYISI:

Haftalık yüz yüze eğitim ders çizelgesine göre 1 ve 2. grupta birer saat İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bulunmaktadır.

Okulda branş öğretmeni bulunmadığı takdirde tüm derslere sınıf öğretmeni girmekte ve 6 saat canlı ders yaparak 30 saati tamamlamaktadır.

4. sınıflarda 1 ve 2. grupta sınıf öğretmeni 10ar saat yüz yüze ders yapmaktadır. Toplam 20 saat yüz yüze eğitime giren sınıf öğretmeni, diğer 4 saati de mevcut yönetmeliğe göre yapmış sayılmalıdır.

Yani 6 saat canlı ders yaparak toplam 30 saat üzerinden ek ders hesaplaması yapılması gerekmektedir.

Bazı okullarda 6 saat canlı ders yaptırılırken, bazı okullarda 10 saat canlı ders yaptırılmaktadır. Okuldan okula değişen uygulamalar bulunmaktadır.

Branş öğretmeninin girdiği durumlarda, sınıf öğretmenlerinin canlı ders sayısı artacak mı yoksa sabit 6 saat olarak mı kalacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bu konudaki uygulama farklılıklarını gidermek için resmi bir yazıyla konuyu netleştirmelidir.

Web Banner
Web Banner