Seyahat Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Seyahat Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik!


Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde meydana gelen değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmi bir statü kazandı. Bu yönetmelikle birlikte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönetme yetkisi verildi.

Yönetmeliğin detaylarına göre, şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreatif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait araçları ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetlerin hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yürütülecek.

 

Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesi’ne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte de değişiklik yapıldı. Bu kapsamda, önceki düzenlemelerde yer alan bazı ifadelerde değişikliklere gidilerek, gelir desteği ödemeleri için belirli koşullar ve usul ve esaslar güncellendi. Bu değişikliklerle ilgili ayrıntılı bilgiler Resmi Gazete’de yer aldı.