Öğretmenlerin Ek hizmet puanları MEBBİS’e ne zaman işleyecek? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlerin Ek hizmet puanları MEBBİS’e ne zaman işleyecek?


Bilindiği gibi 19 Haziran tarihinde yayımlanan öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre bazı faaliyet ve zorunlu hizmet bölgelerinde çalışmaya devam eden öğretmenlere ek hizmet puanı uygulaması getirilmişti. Yayımlanan yönetmeliği göre 19 haziran tarihinden itibaren zorunlu hizmet bölgelerinde görev süresi bittiği halde çalışmaya devam eden binlerce öğretmen, doktora ve yüksek lisans yapan bir çok öğretmen ek hizmet puanı alacak.

Öğretmenlerin yer değiştirmelerinde ve okullarındaki norm fazlası olup olmama durumunda önemli bir rolü olan hizmet puanlarındaki değişiklik mebbis sistemine yansıması beklenmektedir.

Özellikle 2020 yılı il içi ve il dışı yer değiştirme işlemlerinden önce ek hizmet puanlarında değişiklik mebbis sistemine yansıyacak ve öğretmenlerin bu sene ki yer değiştirmelerinde alacakları ek hizmet puanlarını kullanmaları sağlanacaktır çünkü yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihi 19 Haziran olarak belirtilmiştir.

Bu konuda mebbis sistemi üzerinden giriş modülü hazırlıklarında son gelindiği ve önümüzde ki haftalardan itibaren sisteme bilgi girişlerinin yapılarak güncel hizmet puanlarının belirleneceği haberleri gelmektedir. Konuyla ilgili MEB’den resmi bir açıklama yapıldığı an sitemizde yayınlanacaktır.