İl Müdürü Mesleki Eğitim’de O İlimize Adeta Çağ Atlattı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İl Müdürü Mesleki Eğitim’de O İlimize Adeta Çağ Atlattı

Kocaeli’yi eğitimde 65.sırada alıp 6.sıraya taşıyan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELiK son dönemde Mesleki Eğitimde Kocaeli’ye adeta çağ atlatan çalışmalara imza attı.


Web Banner

82’si Kocaeli’de olmak üzere Türkiye genelinde 3 bin 739’u resmi toplam 4 bin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi var.

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesindeki 46 AR-GE Merkezinden 2’si Kocaeli’de kuruldu.

İzmit,  Gölcük,  Derince Çınarlı, Dilovası GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri aldıkları Akreditasyon Belgesi ile Kocaeli iller sıralamasında birinci oldu.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü; kurum olarak başvuruda bulunduğu “Mesleki Eğitim, Okul Eğitimi ve Yetişkin Eğitimi” alanlarının üçünde de Erasmus Eğitim Akreditasyonu almaya hak kazandı.

Türkiye’de cezaevinde mahkumlara meslek eğitimi verecek ilk Mesleki Eğitim Merkezi Kandıra F Tipi Cezaevinde açıldı.

Bu arada milli eğitim bakanlığı mesleki ve teknik ortaöğretimde eğitimi verilen alanlar ile Türkiye genelinde çalışanların yer aldığı “Mesleki Eğitim Haritası” güncellendi.

Meslek liseleri çevresindeki sektörlerle ilişkilendirilerek ve bağları arttırılarak hem kalite hem de mezunların istihdam kapasitesi arttırıldı.

Kocaeli’de mesleki eğitim kalitesinin artması, okul-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla Rasim Hocanın öncülüğünde örnek projeler hayata geçirilirken Kocaeli Sanayi Odasında çok önemli toplantı yapıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül’ün de katıldığı toplantıda, OSB ve oda başkanlarına Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) tanıtıldı.

Rasim Hocanın verdiği bilgiye göre, MEYAP projesi ile sektör- eğitim camiası işbirliğinin arttırılması, mesleki eğitim merkezleriyle sanayiciler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirilmesi, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması, mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmaları amaçlanıyor.

SONUÇ: Türkiye’nin sanayi üssü Kocaeli’nin “Kadrolu Sanayi Odası Başkanı” sayesinde mesleki eğitim yıllarca bir arpa boyu yol alamadı. Son zamanlarda Okul-Sanayi işbirliğine destek veren Vefa İbrahim Aracı gibi duyarlı sanayiciler  ve hayırsever iş insanları sayesinde meslek liselerine devrim niteliğinde projeler üretiliyor, yatırımlar yapılıyor. MEYAP projesi ile meslek liselerinde yetişecek kalifiye elemanlarla sektörün ana eleman ihtiyacı giderilecek.

Galip ATAMAN

Bizim YAKA

Web Banner
Web Banner