Hava yolu şirketleri sağlık pasaportu hazırlığında! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hava yolu şirketleri sağlık pasaportu hazırlığında!

Bazı hava yolu firmalarının yolcuların COVID-19 test neticelerini doğrulamak için sağlık pasaportu uygulamasını devreye sokmayı planlıyor.


New York Times’in haberine göre, aralarında Amerika’nın en büyük hava yolu firmalarından United Airlines ve JetBlue ile Alman Lufthansa grubunun bulunduğu şirketler, yolcuların COVID-19 test neticelerinin kontrol edilmesi için CommonPass adlı sağlık pasaportu uygulamasını uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Hava yolu şirketleri, yolcuların COVID-19 test neticelerinin negatif olduğunu doğrulayarak uçuş onay kodu sağlamayı başaran uygulamayı kullanmayı planlıyor. Uygulamanın yerel uçuş kuralları hakkında bilgilendirme yapması da tahmin ediliyor.

Aşı kimlikleri de yer alacak

Merkezi Cenevre’de bulunan kar amaçlamayan kuruluş Commons Project Foundation’ın yöneticisi Dr. Brad Perkins, bu tarz uygulamaların salgının kontrol edilmesindeki yeni normal tedbirleri arasında olacağını kaydetti.

CommonPass gibi sağlık pasaportu uygulamalarında elektronik aşı kimliklerinin de yer alacağı ve yolculukların beraberinde spor salonları, eğitim kurumları ve alışveriş merkezlerine girişte de bu uygulamanın kullanılabileceği kaydediliyor.

United Airlines, ekimde, Londra’daki Heathrow Havalimanı’ndan New Jersey’deki Newark Liberty Havalimanı’na uçuşta CommonPass’ı test etmişti.