Görevini yapan okul müdürüne soruşturma! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Görevini yapan okul müdürüne soruşturma!


Web Banner

Çorum’da liselere giriş sınavında 23 Nisan Ortaokulu Müdürü Cenap Tozlu, sınav çıkışında okul önünde çekim yapan habercilerle tartıştı. Okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulunan gazeteciler tartaklandıklarını iddia ettiler.

Olay 23 Nisan Ortaokulu’nda meydana geldi. LGS sınavı için haber yapmak üzere 23 Nisan İlköğretim Okulu’na giden Leblebi TV muhabiri Gizem Galatalı ve kameraman Murat Bekmezci okul müdürünün tepkisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü ise okul bahçelerine öğrenci ve sınav görevlilerinin dışında hiç kimsenin alınmamasına yönelik Bakanlık talimatı olmasına rağmen okul müdürü hakkında soruşturma başlattı.

T.C.

ÇORUM VALİLİĞİ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN AÇIKLAMASI

20 Haziran 2020 Cumartesi günü, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sırasında, 23 Nisan Ortaokulumuzun bahçesinde, okul müdürü ve basın mensupları arasında yaşanan tartışma ve şiddet uygulandığı iddiasına ilişkin medyaya yansıyan görüntü ve haberler ile 22 Haziran 2020 Pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz önünde bir grup basın mensubunun yaptığı eyleme ilişkin aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

20 Haziran 2020 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sırasında okul müdürü ve basın mensupları arasında yaşanan tartışma ve iddia edilen arbede konusunda olay sonrası mesainin ilk günü olan 22 Haziran 2020 Pazartesi günü ilgililer hakkında idari işlem başlatılmıştır.

22 Haziran Pazartesi günü Müdürlüğümüz önünde basın mensuplarının bir araya gelerek yaptıkları açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğünün konuya sessiz kaldığı okul bahçelerine öğrenci ve sınav görevlilerinin dışında hiç kimsenin alınmamasına yönelik Bakanlık talimatının duyurulmadığı iddiasının eksik bilgiden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Bizzat Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından, LGS öncesi katıldığı televizyon programlarında, LGS için alınan tedbir ve kurallar kamuoyuna duyurulmuştur. Ayrıca Bakanlığımız tarafından okullarımıza gönderilen emir ve talimatların veli, öğrenci ve vatandaşlarımızı ilgilendiren bölümleri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kamuoyuna açık olarak yayınlanan LGS bilgilendirme videolarında  ilan edilmiştir.

Ek olarak, Müdürlüğümüz kurumsal sosyal medya hesaplarında da sınav sırasında uyulacak kurallar, özellikle de okul bahçesine öğrenci ve sınav görevlisi haricinde kimsenin giremeyeceği bilgileri defaatle kamuoyuna duyurulmuştur.

Sınav güvenliğinin sağlanması, ayrıca reşit olmayan öğrencilerimizin görüntü ve seslerinin veli izni olmadan yazılı ve görsel basında yayınlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasının sorumluluklarımızdan olduğu unutulmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 23.06.2020

Web Banner
Web Banner