Devlet Memurları Aylık Maaşların Yanı Sıra Vekâlet Ücretinden Yararlanabiliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Devlet Memurları Aylık Maaşların Yanı Sıra Vekâlet Ücretinden Yararlanabiliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait Avukat unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları aylık maaşların yanı sıra vekâlet ücretinden yararlanabilecek.


Web Banner

Avukat kadrosunda olanlar, özlük haklarının iyileştirilmesini ve özellikle 1.dereceli kadroları için belirlenmiş olan 3000 ek göstergenin 3600’e yükseltilmesini istemektedirler.

Vekâlet ücretleri

Avukat kadrosunda görev yapanlar, aylık maaşlarından ayrı olarak vekâlet ücreti de alabilmektedirler.

Avukat kadrosunda görev yapanlar, kurumları lehine karara bağlanıp tahsil olunarak alakalı kurum emanet hesabında toplanan vekâlet ücretinden, 20000 gösterge rakamının memur maaş katsayısıyla çarpımı sonucu bulunan tutarın 12 katına kadar (dağıtılacak yeterli vekâlet ücreti varsa) yıllık vekâlet ücreti ödenebiliyor.

2021 yılının ilk yarısı için geçerli olan maaş katsayısına göre, Avukatlar bu yıl en çok 37.789 TL brüt vekâlet ücreti alabilecek.

Vekâlet ücretinin tavan miktarını belirlenmekle birlikte, emanet hesaptaki dağıtılabilecek vekâlet ücreti miktarı ve dağıtım yapılacak personel sayısı kurumlar itibariyle farklılık gösterdiğinden, kamuda görev yapan her Avukat vekâlet ücretinden aynı miktarda yararlanamamaktadır.

Web Banner
Web Banner