Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 3. Hafta Aranın Ardından Yoğun Bir Gündemle Bugün Toplanıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 3. Hafta Aranın Ardından Yoğun Bir Gündemle Bugün Toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 hafta sonra yoğun bir gündem ile toplanıyor. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında sadece “paket servis ve gel al” hizmeti veren restoran, lokanta ve kafelerin açılıp açılmayacağı ise şimdiden merak ediliyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık yapacağı toplantıda en önemli başlık Kovid-19 ile mücadele olacak. Sağlık Bakanı Koca’nın, salgının son durumu, aşılama çalışmaları ve 17 ilde görünen ‘mutasyonlu virüs’ ile alakalı sunum yapması bekleniyor.

SOKAK KISITLAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Toplantıda, salgınla mücadele kapsamında, sadece ‘paket servis’ ve ‘gel al’ hizmeti veren restoran, lokanta ve kafelerin durumu ele alınacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda restoran, lokanta ve kafelerin ne zaman açılacağına dair karar verilmesi bekleniyor.

Yine hafta içi ve hafta sonu tüm ülkede uygulanan sokağa çıkma yasağın etkileri de masaya gelecek. Bir süredir inişte olan vaka sayıları son bir haftada tekrardan artışa geçmesi sebebiyle kısıtlamalarla alakalı yeni kararlar değerlendirilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

15 Şubat ‘tarihinde başlaması beklenen ikinci eğitim öğretim yılı toplantının gündemleri arasında. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak.”

GIDADA YÜKSEK ARTIŞ

Salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya dönük adımlar toplantıda görüşülecek. Pandemiden etkilenen sektörlere verilecek destekler ve gıda fiyatlarındaki yüksek artışının önüne geçilmesi için izlenecek politikalar da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki bir ay içerisinde biz bu işi çok daha kontrollü şekilde yürüteceğiz.”

İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER

Yunanistan ile tekrardan başlayan ve geçen hafta İstanbul’da yapılan istikşafi görüşmeler de kabine toplantısında değerlendirilecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem istikşafi görüşmelerle alakalı hem de Nijerya açıklarında korsan saldırıya uğrayan 15 Türk denizcinin son durumlarıyla alakalı Kabine üyelerini bilgilendireceği söyleniyor.

Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi ise ekonomi ve hukuk alanlarında yapılacak reformlar olacak. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taslağı sunulan ve MYK’da tartışılan İnsan Hakları Eylem Planı’yla alakalı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bir sunum yapacağı belirtiliyor.

Yine Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın da ekonomi alanındaki taslak paketle alakalı sunum yapacağı söyleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ’da ateşkesin gözlemlenmesi kapsamında kurulan Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi ile alakalı son gelişmeleri aktaracak.