Bakan Tekin: O Öğretmenler İçin Maliye Bakanlığı’yla Görüşebiliriz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Tekin: O Öğretmenler İçin Maliye Bakanlığı’yla Görüşebiliriz


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündeminde sıkça tartışılan “Ücretli Öğretmenlik” kavramına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaparak, hukuki olarak böyle bir statünün bulunmadığını net bir şekilde belirtti. Bakan Yusuf Tekin ücret artışı konusunda Maliye Bakanlığı’yla görüşülen öleceğini açıkladı.

Bakan Tekin, “Böyle bir statü yok. Bu kavram herhangi bir yerde bir okulda öğretmen açığı varsa, o ilde o ilçede o okulda yetkin kişinin ek ders ücreti ile hizmet vermesidir.” ifadelerini kullandı. Bu uygulamanın bir maaş ya da aylık olmadığını vurgulayan Bakan, bu kişilerin genellikle 15 saat derse giren arkadaşlar olduğunu ve devlete yük alarak katkı sağladıklarını belirterek teşekkür etti.

 

Hukuki Prensip ile Çelişir”

Ücretli öğretmenliğin, Devlet Memurları Kanunu’nda bir statü olmadığını kaydeden Tekin, bu durumun hukuki prensiplerle çeliştiğini de dile getirdi.

 

Ücretlerinin Artırılması Konusunda Maliye Bakanlığı’yla Görüşebiliriz 

Bakan Tekin, ücretlerinin artırılması konusunda ise olumlu sinyal verdi: “Ücret artışını gündeme alıp Maliye Bakanlığımız ile görüşebiliriz.”

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri