Ali Yalçın: Bizim Talebimiz Siyasi İradenin Vaadidir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ali Yalçın: Bizim Talebimiz Siyasi İradenin Vaadidir

Memur Sen Sendikası Genel Başkanı Ali Yalçın sözleşmeli personel istihdamına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Ali Yalçın konuşmasında sözleşmeli personel statüsünün kaldırılmasını isterken 3600 ek gösterge konusunda da açıklamalarda bulundu.
Memur Sen Başkanı Ali Yalçın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen kongreye katıldı. “Çalışma Hayatında Yeni Zihniyet İhtiyacı ve Pratik Uygulama Zemini Olarak Kamu Görevlileri Sendikacılığı” konulu kongre kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Ali Yalçın kamu personelleri adına bazı talepleri dile getirdi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÖNCESİ

Konuşmasının başında Memur Sen olarak yürütülen sendika faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali Yalçın daha sonra toplu iş sözleşmesine değindi. Ağustos ayında memur adına düzenlenecek olan toplu iş sözleşmesi adına bazı eleştirilerde bulunan Yalçın 4688 sayılı kanunda eksiklikler olduğunu söyledi.

“Toplu pazarlık hakkına dair kapsamdan uygulamaya, süreden sürece, görüşmeden görünür hale getirmeye, bilgi ve veri paylaşımından, tutanak üretmeye diğer birçok konuda da sınırlamalar, yanlış uygulamalar, kötüye kullanmaya uygun açıklıklar ne yazık ki mevzuatta yer bulmaktadır. Toplu sözleşmenin kapsamı, konu yönüyle daraltılırken süre yönüyle kısaltılıyor.”

Açıklamalarının devamında ise Ali Yalçın Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun yapısı ve işleyiş şekline de eleştirilerde bulundu.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜ KALDIRILSIN

Ali Yalçın konuşmasının devamında ise sözleşmeli personel statüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Memur Sen olarak taleplerini dile getiren Ali Yalçın sözleşmeli personellerin durumlarına dair “Biz Kamuda güvencesiz istihdama son diyor ve sözleşmeliliğin kaldırılmasını istiyoruz. Mevcut sözleşmeli personel arasındaki ayrımlar bu gerçekleşinceye kadar sona ermeli, kadroya geçiş düzenlemesi ivedilikle hayata geçirilmeli.” ifadelerini kullandı.

Ek Gösterge Talebi

Kongre kapsamında yaptığı konuşmasının bir bölümünde ise Memur Sen Başkanı ek gösterge konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamu görevlileri olarak ek göstergenin artırılmasını ve bu artırma oranlarının emekliliğe yansımasını beklediklerini dile getiren Yalçın bunun bir hak olduğunu söyledi. 3600 ek gösterge bizim talebimiz diyen Ali Yalçın bu talebin siyasi iradenin vaadi olduğunu da hatırlattı. Yalçın ek gösterge konusuna dair açıklamalarını ise “Talebimizin karşılanmasını, vaadin artık gerçekten yürürlüğe konulmasını istiyoruz. Ek gösterge konusunda, ne ayrıcalık ne ayrımcılık olmalı, bütün kurumlar ve unvanlar birlikte ele alınmalıdır.” sözleriyle tamamladı.