Yerli pasaportta ‘Türkiye’ ifadesi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yerli pasaportta ‘Türkiye’ ifadesi


Soylu, “İnşallah Ağustos ayında kendi E-pasaportumuzu kendimiz üretmeye başlıyoruz. Yeni yerli E-pasaportta sayın Cumhurbaşkanı-mızın talimatlarıyla, ‘Turkey’ yerine ilk kez ‘Türkiye’ ifadesi kullanılmıştır” bilgisini verdi. Soylu, pasaportların her sayfasında Türkiye’nin bir şehrine ait manevi değerlere ait görseller, şehre özel bitki görselleri gibi tasarım özelliklerinin yer aldığını belirtti. Soylu, “Ayrıca yeni E-pasaportlarda, daha önce 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, 10 yıla çıkıyor” dedi.

AB ve ISO uyumlu

Sürücü belgelerinin de yeniden tasarlandığını belirten Soylu, “Yeni e-sürücü belgesi de temassız çip kullanılarak teknolojik yönden geliştirilmiş, güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarılmıştır. Barındırdığı standartlar itibarıyla da hem AB hem de ISO regülasyonları ile uyumlu hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı. Soylu, ayrıca yeni e-mavi kartların diğer kartlar gibi genel müdürlük bünyesinde bulunan ortak kişiselleştirme merkezinde üretilerek soydaşların adresine ulaştırılacağını bildirdi.

Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısının 200 bin 950 olduğunu belirten Soylu, 17 bini Türkmen 37 bin 69 Afganistan uyruklu vatandaşın da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyledi.