‘Yarısı Bizden’ hızlı başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Yarısı Bizden’ hızlı başladı

Bu haber 27 Nisan 2023 - 20:10 'de eklendi ve 250 kez görüntülendi.

26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapılabilecek kampanyaile riskli konutun dönüşüm maliyetinin yarısını devlet üstlenecek. Dönüşüm konutları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak.İstanbul’da 200 bin yerinde dönüşüm, 100 bin de rezerv alan olmak üzere 300 bin konutu kapsayan projeye vatandaşlar günün ilk saatlerinden itibaren yoğun talep gösterdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, ilk gün kampanya kapsamında 148 bin 472 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

e-Devlet başvurusu

Başvurular 29 Mayıs’a kadar e-Devlet üzerinden devam edecek. Kampanyayla ilgili merak edilenlere yanıt bulabilmesi için http://yarisibizden.gov.trweb sitesi yayına girdi. Sitede e-Devlet’ten başvurunun nasıl yapılacağı da adım adım anlatıldı. Bu aşamadan sonra yapılan başvurular, bakanlık tarafından incelenecek.

Binanın boşaltılmasıyla TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacak.

Yarısını devlet karşıladığında vatandaşa maliyeti 1 milyon 500 bin lira olan 2+1 konutlarda 750 bin lira, maliyeti 1 milyon 800 bin lira olan 3+1 konutlarda 900 bin lira ödeme kalıyor. Bu ödemeler 10 yıl vadede, TOKİ ödeme planı (6 ayda bir TÜFE ya da memur maaş artışından düşük olanı) veya banka kredisinden (yüzde 0.79 oran) biri seçilerek yapılacak. Tüm ödemeler yapım ihalesinden sonra başlayacak.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN