‘Vampir cihazlar’ faturayı yüzde 20 artırıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Vampir cihazlar’ faturayı yüzde 20 artırıyor


İngiltere’deki British Gas enerji şirketi, kapalıyken elektrik tüketen ve ‘vampir cihaz’ olarak tanımlanan elektrikli aletlerini araştırdı. Bu tür aletlerin evlerdeki elektrik tüketimini yüzde 20 artırdığı belirlendi.

Araştırma tüm ülkede her yıl ‘vampir cihaz’lar nedeniyle 2.2 milyar sterlinlik elektrik kullanıldığını ortaya çıkardı. Her ev için 147 sterline denk gelen bu miktar bir evin iki aylık elektrik faturasına eş değer. TV’yi uzaktan kumanda ile kapatmanın yıllık bedeli 24 sterlin, mikrodalgada bu tutar 16.37 sterlin olurken, bilgisayarlar da 11.22 sterlin.

Şofbenleri açık tutmak 9.80 sterline mal olurken, çamaşır makinalarına 4.73 sterlin ödeniyor. Araştırmayı yapan şirket elektronik cihazları açma kapama düğmesi olan çoklu prizle kullanmayı öneriyor.

Akıllı prizler sayesinde harcanan elektriğin görülebileceğini söyleyen şirket, cihazları şarj olur olmaz çekmek gerektiğini vurguladı. Bunu yapmanın sadece elektrik tasarrufunda değil, ayrıca pilin ömrünün uzatmakta da faydası olduğunun üzerinde durdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİzmir-Denizli arası bir buçuk saate iniyor! Açılış tarihi belli olduHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAlmanya’nın en büyük şirketi Rusya’nın enerji şantajına boyun eğdi!Haberi Görüntüle