Terör örgütüne peş peşe darbeler vuruluyor! MSB son gelişmeyi duyurdu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Terör örgütüne peş peşe darbeler vuruluyor! MSB son gelişmeyi duyurdu


Terörle mücadele tüm hızıyla devam ederken son haber Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan Operasyon bölgelerinden geldi. İki bölgede teröristlere yönelik düzenleneye operasyonlarda 6 PKK’lı etkisiz hale getirilirken Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

MSB açıklamasında, “Durmak yok, yorulmak yok, mücadeleye devam! Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan Operasyon bölgelerinde tespit edilen 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeyi azim ve kararlılıkla sürdürecek!” denildi.

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE SALDIRI GİRŞİMİ ENGELLENDİ

Fırat Kalkanı bölgesinde de saldırı girişimde bulunan teröristlere yönelik operasyon düzenlendi. Konuyla ilgili MSB’den yapılan açıklamada, “Suriye’nin kuzeyinde; teröristlerin saldırı girişimlerini karşılıksız bırakmadık, bırakmayacağız! Fırat Kalkanı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 5 PKK/YPG’li terörist Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi. Mücadelemiz kararlılıkla sürecek!” ifadelerine yer verildi.

HAKKARİ’DE DE 4 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığınca, Hakkari’de Eren Abluka-2 operasyonu kapsamında, 4 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Hakkari merkez Kırıkdağ köyü kırsalında, 28 Haziran 2022 tarihinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı JÖH ve Jandarma Komando birliklerince başlatılan, J-İHA ve J-SİHA destekli Eren Abluka-2 operasyonu kapsamında, 4 bölücü örgüt mensubunun daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bölgede operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Operasyonda 1 M16 silah, 2 kalaşnikof silah, 9 kalaşnikof şarjörü, 5 adet M16 şarjörü, 4 el bombası, 1 adet termal şemsiye, 1 adet uyku tulumu, 1 sırt çantası, termal kıyafet ve muhtelif yaşam malzemesi gele geçirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Kaçamayacaksınız. Eren Abluka-2’de; Hakkari Kırıkdağ Köyü kırsalında 28 Haziran’da JÖH ve Jandarma Komando birliklerince J-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 4 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz. Kahraman evlatlarımıza tebrikler” ifadelerini kullandı.