Suriye’de bilanço artıyor! Ölü sayısı 1600’ü geçti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Suriye’de bilanço artıyor! Ölü sayısı 1600’ü geçti


Türkiye’de binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şiddetli depremler, Suriye’yi de etkiledi. Şam yönetimi ülkedeki son can kaybını 812 olarak açıkladı.

Suriye’de faaliyet gösteren muhalif acil yardım örgütü “Beyaz Bereliler”, özellikle muhalefetin kontrolündeki bölgelerde çok sayıda binanın yıkıldığını ve enkaz altında kalanlar olduğunu bildirdi. Söz konusu örgüt bölgede 790 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

YARALI SAYISI BİNLERCE

Yardım örgütü yaralı sayısının 3 bin 500 olduğunu, can kayıplarının ve artmasını beklediklerini kaydetti. Depremin ardından hala yıkılan binaların enkazı altında mahsur kalan yüzlerce aileyi kurtarmak için zamanın daraldığını bildiren grup, kurtarma çalışmaları için uluslararası grupların acil yardımına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

4 MİLYON KİŞİ HASARLI BİNALARDA YAŞIYOR

Ülkenin özellikle Türkiye sınırını ve kuzeybatısındaki şehirlerini etkileyen deprem, başkent Şam’da da şiddetli şekilde hissedildi. Suriye’nin özellikle kuzey ve kuzeybatısında, savaş nedeniyle yerlerinden edilmiş yaklaşık 4 milyon kişi bulunuyor ve birçoğu bombardımanlar nedeniyle zaten hasar görmüş binalarda yaşıyor.