Son 100 yılda meydana gelen en büyük 9 deprem! Listenin başında 700 bin can kaybı var « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Son 100 yılda meydana gelen en büyük 9 deprem! Listenin başında 700 bin can kaybı var


6 Şubat tarihinde Türkiye felaketi yaşadı. Kısa süre arayla meydana gelen 2 depremde 35 binden fazla kişi öldü. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da ekiplerin kurtarma çalışmaları halen sürüyor.

Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken son 100 yılda Dünya genelinde yaşanmış ve en ölümcül olmuş depremlerin listesi gündem oldu. Söz konusu liste şöyle:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRZamana karşı yarış kamerada! İngiliz uzmanın ilk sözü ‘Napıyon’ olduHaberi Görüntüle

PERU

31 Mayıs 1970 yılında meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremde bölge resmen kıyameti yaşadı. Ülkede 67 binden fazla insan hayatını kaybetti, milyarlarca dolarlık zarar oluştu.

ÇİN

25 Aralık 1932 yılında yaşanan deprem ülkenin kuzeyinde meydana geldi. 7.9 şiddetindeki depremde 70 bin insan hayatını kaybetti.

PAKİSTAN

2005 yılında Pakistan’ın Keşmir bölgesinde yaşanan depremde 73 bin insan hayatını kaybetti. Depremin şiddeti 8.0 olarak ölçüldü. 3.5 milyon insan ise bölgede evsiz kaldı.

ÇİN

2008 yılında Çin’in Siçuan bölgesinde yaşanan depremde ise 87 bin insan hayatını kaybetti. 7.9 şiddetinde olan depremde birçok bina enkaz oldu.

TÜRKMENİSTAN

5 Ekim 1948 tarihinde yaşanan depremin şiddeti 7.3 olarak kayıtlara geçirildi. Söz konusu afet ülkenin Başkenti Aşkabat’ta yaşandı. 110 bin insan hayatını kaybetti.

Macaristan'dan Türkiye'ye geldi! Gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMacaristan’dan Türkiye’ye geldi! Gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına boğulduHaberi Görüntüle

JAPONYA

2011 yılının Mart ayında yaşanan deprem 9.0 şiddetindeydi. Ülke depreme hazırlıklı olduğu için sarsıntı esnasında kayıplar az oldu. Depremden kısa bir süre sonra yaşanan tusinami ise Japonya’ya felaketi yaşattı. 18 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği depremde Fukişima Nükleer Santrali patlama noktasına geldi ancak korkulan olmadı.

HAİTİ

2010 yılında yaşanan faciada, 200 bin insan öldü. 7.0 şiddetindeki deprem sonrası ülkeyle olan iletişim 24 saatliğine koptu. Aynı yıl Haiti’de bir de salgın patlak verdi. Söz konusu olayda 10 bin insan hayatını kaybetti.

GÜNEY ASYA DEPREMİ

2004 yılında Güney Asya’da yaşanan ve bölgedeki birçok ülkeyi etkileyen depremde 230 bin insan hayatını kaybetti. En çok kayıp ise 170 bin insan ile Endonezya oldu. Deprem sonrasında ortaya çıkan tusinami dalgalar 30 metreyi buldu.

ÇİN

Çin hükümetinin 7.8 batılı ülkelerin ise 7.5 olarak açıkladığı deprem son yüzyılda meydana gelen en ağır kayıplı deprem olarak tarihe geçti. Depremde 242 binden fazla insan öldü, yine batılı uzmanlar ise bu rakamı 700 binden fazla olarak açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDepremler neden bu kadar yıkıcı oldu?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYunan devlet televizyonu yayını Türkçe açtı! Ağlatan türküHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYunan medyası: Türkiye ile yeni sayfa açıldıHaberi Görüntüle