Öğretmenler Saldırıya Uğrayan Okul Müdürünü Yanlız Bırakmadı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenler Saldırıya Uğrayan Okul Müdürünü Yanlız Bırakmadı

İstanbul Büyükçekmece Memurdan Armağan İlk ve Ortaokulu Müdürü, Erdinç Gökçe’ye yapılan vahşice saldırı sonrası Hürriyetçi Eğitim SEN İstanbul 5 Nolu Şube Yönetimi , Eğitim Bir sen Türk eğitim-sen eğitim-iş ve eğitimsen şube başkanları , ilçe temsilcileri ve öğretmenlerden oluşan gurup saldırının gerçekleştiği okulun önünde toplanarak saldırıyı kınadı.


Hürriyetçi eğitim seni davetiyle saat 12.00’de yapılan basın açıklamasına Eğitim Bir sen Türk eğitim-sen eğitim-iş ve eğitimsen şube başkanları veya ilçe temsilcileri nezdinde katıldılar.Katılımcılar arasında sendikalı sendikasız çok fazla sayıda öğretmen ayrıca önemli miktarda da veli vardı.

Gurup adına  açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim SEN İstanbul 5Nolu Şube Başkanı Mustafa Tolga PİŞKEN şu ifadeleri kullandı;

İstanbul Büyükçekmece Batıköy Memurdan Armağan İlk ve Ortaokulu Müdürü, Sendikamız Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdinç Gökçe; 06.03.2024 tarihinde (dün) makamında vahşice saldırıya uğramıştır. Olaya makamında bulunan 3 Okul Aile Birliği mensubu, 1 Öğretmen, 1 Müdür Yardımcısı şahit olmuştur. Olay sonrasında saldırıya uğrayan müdürümüz ve şahitlerin ifadeleri göz önüne alındığında yine Öğretmene Şiddet okul içinde söz konusu olmuştur.

Bizler olayı ilk öğrendiğimiz andan itibaren Müdürümüzün yanında olup, kendisinin ilk şoku atlatmasına, ifade vermesi sürecine refakat ettik. Şahitlerin ifadeleri, kuruma ait kamera görüntülerin adli makamlara teslimi ile geçen süreçte “Yavuz Hırsızın Ev Sahibini Bastırma” girişimi yaşanmıştır. Önce çeşitli sosyal medya sayfalarına daha sonra haber kanallarına taraflı ve yalan içerikli basın açıklaması yapan veli ve ailesi şiddete uğrama iddialarına rağmen tüm bunlara vakit bulabilmiştir. (Okul Öğrencisinin Müdür tarafından darp edildiğini iddia ettiği, yangın tatbikatı başından sonuna kadar güvenlik kameralarında mevcuttur. Video1 olarak size iletiyoruz; https://we.tl/t-NIVmXu6PTv )

Okul Müdürümüzün odasına giren öğrenci velisi baba, (okul müdürünün odasına giriş anı ve içerideki şahitlerin olay yerinden korkuyla çıkıp polisi araması arasında 25 saniye var. Video 2 olarak iletiyorum. https://we.tl/t-ijbiRhbeQC ) şahitlerin gözü önünde okul müdürümüzle iletişim kurmak yerine makamda bulunan Cam Sürahi ve Porselen Bardakları kullanarak şiddet uygulamıştır. Müdürümüze kasten, yaralamak için alet kullanarak, darp etmiştir. Saldırganın elinde ki yaralanmalar bu esnada oluşmuştur. Hayati tehlikeye yer açacak başından yaralanan müdürümüz olayın şokunu atlattıktan sonra arbededen haberdar olan öğretmenler yardımıyla kendini zor zahmet koruma altına almıştır.

Olay Sonrasında diğer şahit ifadelerinde de yer aldığı gibi okula gelen öğrenci yakınlarından resmi zabıta kıyafetli şahısla ve diğer öğrenci yakınlarıyla ilgili müdürümüz için yapılan “Ölüm Tehtitleriyle” ilgili ayrıca savcılağa suç duyurusunda bulunacağız.

İlçede ve ilçe dışında ders durumu müsait olan öğretmenlerimizin, Tüm Sendika Temsilcilerinin, Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU’nu katıldığı basın toplantısı okul önünde kaymakamlık izni alınarak yapılmıştır.

Öğretmene şiddetin protesto edildiği basın toplantısında da ifade ettiğimiz gibi Milli Eğitim Bakan’ı Sayın Yusuf TEKİN’i, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mücahit YENTUR’u okul müdürünü ve dolaylı yoldan psikolojik şiddete maruz kalan kurum çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bizler Hürriyetçi Eğitim SEN olarak 25 yıldır ömrünü milli eğitime vakfetmiş ve eğitim camiası arasında parmakla gösterilen müdürümüz Erdinç GÖKÇE’nin arkasında değil yanında, omuz omuzayız….