Rusya’nın Odessa çıkarması asıl niyetini belli etti! Abdullah Ağar harita üzerinde anlattı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Rusya’nın Odessa çıkarması asıl niyetini belli etti! Abdullah Ağar harita üzerinde anlattı

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Rusya’nın Ukrayna’daki tehlikeli ilerleyişinin Moldova’dan Belarus’a kadar tam anlamıyla karadan ve denizden Batı’ya karşı bir miğfer oluşturacak şekilde bir oluşuma gittiğini ifade etti.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 25 Şubat’ta “özel askeri operasyon” adı altında başlattığı işgal girişimi Rus işgal güçlerinin havadan, karadan ve denizden büyük saldırılarıyla ilerleyişi hızla devam ediyor.

Ağar, karadan ve denizden Batı’ya karşı tam anlamıyla bir miğfer oluşturma girişimini harita üzerinde şu şekilde anlattı;

Rusya daha önce ilhak etmiş olduğu alanla (Kırım) şimdi ele geçirdiği (Donbas bölgesi) alan arasındaki karasal boşluğu doldurmaya çalışıyor. Burada bir yarım miğfer oluşturma niyetinde. Bu yarım miğferle birlikte Sumy ve Kharkiv’de de başarılı olursa Kırım’la Belarus arasında NATO’ya karşı kendi güdümünde karasal bir miğfer oluşturmuş olacak. Daha önce kendisinin iddia etmiş olduğu siyasi tampon bölgeden daha öte topoğrafik bir niyet ve maksadın peşinde.

Odesa üzerinden başka bir niyeti daha ortaya çıktı. Rusya Baltık’tan getirmiş olduğu 6 çıkartma gemisi var, 60 tank ve 3 bin asker taşıma kapasiteli, onları burada konuşlandırmıştı. Bu askerler üzerinden burada bir çıkarma harekatı yapar Kırım’la Moldova’daki 14. orduyu yani Sovyetler Birliği’nin dağılmasında beri buradan çıkartmayı kabul etmediği hatla burasını birleştirirse tam anlamıyla karadan ve denizden Batı’ya karşı bir miğfer oluşturmuş olacak.