Rus istihbaratından çarpıcı iddia! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Rus istihbaratından çarpıcı iddia!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal operasyonu devam ederken, operasyon ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Haziran ayına kadar Rusya’nın çökeceği iddia edildi. İddia kaynağı olarak ise Rus istihbaratı gösterildi


Rusya’nın Ukrayna işgali 12’inci gününde devam ediyor. Şiddetli saldırılar sivil yerleşim yerlerini hedef alırken, Batı, Moskova’ya yönelik yaptırım kararlarını açıklamaya devam ediyor.

Rus ekonomisine karşı ciddi yaptırımlar peş peşe açıklanırken, Rusya ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. The Times’ta yer alan iddiaya göre, Rus ekonomisindeki çöküş nedeniyle Moskova’nın Haziran’ı göremeyeceği, adeta yok olacağı belirtildi. Söz konusu iddiaya kaynak olarak Rus istihbarat servisi kaynaklarının yayımladığı bir rapor gösterildi.

“HAZİRAN’DA RUSYA KALMAYACAK”

Rusya’nın yürüttüğü operasyonun süreci ile ilgili bilinmezlik devam ederken, söz konusu istihbarat raporunda, Haziran ayına kadar operasyonların devam edebileceği, ancak Rus ekonomisinin bunu kaldıramayacağı iddia edildi:

Rus istihbarat analisti Rusya’daki sürdürülebilir olmayan gerilimin gelecek hafta “çöküşe” neden olacağını belirterek, “Rusya için bir çıkış yolu yok. Zafer için bir şans yok, sadece kayıptan bahsediyoruz. İki hafta içinde sefalet içindeki 90’lı yılları yâd ediyor olacağız.” açıklamasını yaptı.

RUSYA GERÇEKLERİ SAKLIYOR

Rus güçlerinin zafere ulaşmasının hiçbir yolu olmadığına dikkat çekilen raporda; savaşın gerçek bilançosunun herkesten saklandığı belirtildi:

“Örneğin, size ‘Rusya’ya meteor çarpsa sonuçları ne olur?’ sorusunu analiz etmenizi ve politikalar üretmenizi istiyorlar. Siz de bu hiç gerçekleşmeyeceğini düşündüğünüz olayı analiz ediyorsunuz. Varsayımsal olduğu için aklınıza bürokratları hizada tutmak için yapılan bir şey olduğunu düşünüyorsunuz. Bu yüzden, bu olayı analiz ederken Rusya için pozitif sonuç varsa yazmak zorundasınız yoksa işinizi iyi yapmadığınız için soruşturulursunuz.”

YILDIRIM OPERASYONU BAŞARISIZ OLDU

Kadirov ve Çeçen askerlerin müdahalesiyle ilgili daha mücadele bile edemeden yok edildiği belirtilen raporda, “Yıldırım harekatımız tamamen başarısız oldu.” denildi.

Rusya’nın ilk 3 günde Zelenskiy dahil tüm yönetim organlarını ele geçirileceğini düşünürken, beklemedikleri bir direniş ile karşılaşmaları ile ilgili raporda şu yorumlar yapıldı:

“Teoride böyle… Peki sonra? Bu ideal sonuçta bile çözülmeyi bekleyen bir problemimiz var: Görüşmelerde bizim muhatabımız kim? Zelenski’yi ortadan kaldırırsak kim anlaşmayı imzalayacak? Eğer Zelenski imzalarsa, anlaşma biz onu ortadan kaldırınca beş para etmez olacak. Ukrayna’daki Rus yanlısı muhalefet liderleri de işbirliğini reddetti. Ben dahil kimse gerçeği bilmiyor. Ukrayna’da ne olduğunu kimse bilmiyor. İki büyük birliğimizle iletişimi kaybettik.”