RAĞBETİ DEĞERLERİ OLAN DİĞERLERİ GİBİ OLAMAZ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

RAĞBETİ DEĞERLERİ OLAN DİĞERLERİ GİBİ OLAMAZ


Web Banner

 

Rağbetin neye ise yerin orası olur. Biz neyi, niye tercih edersek niyetimiz doğrultusunda ortaya koyduğumuz irade ve eylemin hesabını vereceğimize olan bir inanç medeniyetinden geliyoruz. Sonu “bayram” olacak bir ayın da içinde bulunduğu bir iklimin arefesindeyiz.

Dünyayı tarla bilip, hasat ve hesap vakti geldiğinde rağbet ettiklerimiz ve bu uğurda ortaya koyduğumuz eylemin hesabını vereceğimize kuşkusuz bir inanç ile hareket etmek bizim asli vazifemizdir. Medeniyet sendikacılığı derken de kastımız budur. İyilikleri ve iyileri çoğaltarak bunun mümkün olacağını bilerek elbette biliyoruz. İşte bu yüzden, bir ayağı değerlerine sabit sendikal anlayış ile diğerleri gibi olamayız diyoruz.

“Bir duruşu olmalı insanın; Bir bakışı,bir aşkı, bir davası” sözleriyle Cahit Zarifoğlu bizim anlayışımızı tarif ediyor. Tam da bu sebepten dolayı biz hesap üzerine değil hasbilik üzere hareket ettiğimizde kazanacağız. Kemiyetin göz kamaştırıcı algısına keyfiyeti kurban etmeden yürüyeceğiz bu yolda.

Kendi medeniyetimizin bize yüklediği misyon ile rağbetimiz daima adaletten, haktan ve doğrudan yana olacaktır.

Bu günlerde her zamankinden daha çok algıdan medet ummayan bir dile ve sendikal ufka ihtiyacımız var. Algı’nın da bir “aldatma yöntemi” olduğunu biliyoruz. O yüzden, gerçek sanılanın değil hakikat olanın anlatıcısı olacağız öğretmenler odasında, yaptığımız toplantılarda ve sosyal medya mecralarında..

Bizim sendikal felsefemizin ana ekseninde, medeniyet tarihimize adını “Hılful Fudul” olarak yazdıran Erdemliler Hareketi vardır. Erdemli olmanın yolu ise “Aldatan Bizden Değildir” düsturu ile hareket etmektir.

 

 

 

 

 

 

 

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner