Memur-Sen’den kamuda personel servislerinin kaldırılması kararına dava « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memur-Sen’den kamuda personel servislerinin kaldırılması kararına dava

Memur-Sen, Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ndeki personel servis hizmetlerinin kaldırılmasının iptali için Danıştay’a dava açtı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 13 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi‘ni duyurdu. Tasarruf önlemlerinde yer alan “Toplu taşıma bölgelerinde personel servisleri kaldırılacak” kararı tartışma yarattı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamuda, israfı ortadan kaldıracak düzenlemelere destek verdiğimizi belirtirken, defaatle her mecrada söylediğimiz gibi kamuda emekten ve alın terinden tasarruf edilmemesi gerektiğini de bir kez daha yineliyoruz. Önümüzdeki süreçte hükümlerimizin engellenmesine yönelik düzenlemelerin yargıya taşınması noktasında da gerekli adımları atacak, kamu görevlilerimizin haklarında geriye gidilmesine izin vermeyeceğiz.” demişti.

KAMUDA SERVİS KARARI YARGIYA TAŞINDI

Memur-Sen, kararı yargıya taşındı. Resmi Gazete’de yayımlanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde yer alan personel servis hizmetlerinin sonlandırılmasına ilişkin olan kısmın iptali için Danıştay’a dava açtı.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx