MEB’İN ROTASYON ÇIKMAZI! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’İN ROTASYON ÇIKMAZI!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ rotasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Açıklamaları şöyle;Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayılan bilgilere göre öğretmenlere rotasyon getirilmesi gündemde. Detayları bazı basın yayın organlarında paylaşıldığında ancak öğrenebildiğimiz bilgiler öğretmenler odasında doğal olarak öncelikle huzursuzluk oluşturmaktadır. Çünkü MEB’in yer değiştirme politikası şimdiye kadar hiç olmamıştır.

MEB’in içinden gelmeyen bakan ve bakanlık yöneticileri öğretmenleri dinlemeden, paydaşlar ile görüşmeden yıllardır popülist adımlar atmış ve her adım daha büyük sorunları beraberinde getirmiştir.

Zorunlu hizmetini yapanlar bir taraftayken belirli aralıklarla zorunlu hizmet affı getirilmiş doğal olarak zorunlu hizmetini yapanlar cezalandırılmıştır. İl içi ve il dışı atamalarında sebepsiz ve keyfi nedenlerle öğretmenlere müjde diye iptaller verilmiş, iptal edilen tercihlere yerleşebilecek öğretmenler cezalandırılmıştır. Dönem dönem ikinci il içi ve ikinci il dışı verilmiş, birincide çok düşük puanla uzak köylere gidenler varken ikinci de çok daha düşük puanla merkeze gelenler olmuş; birincide gidenler cezalandırılmıştır.

Özür gruplarında plansızlıklar nedeniyle yeterli kontenjanlar açılmamış, il içinde yüzlerce km uzakta özür grubu ataması bekleyenler varken il dışından gelenler il emrine verilmiş, bir süre sonra onlar daha merkezi konumda çalışırken il içinden ayrı kalanlar cezalandırılmıştır.

Yıl sonuna doğru yapılan norm fazlası atamalarında çok düşük puanlı kişiler daha merkezi okullara geçebilirken, onlarca yıldır tayin isteyip o okullara gidemeyenler cezalandırılmıştır.

Hizmet puanlarında değişiklik yapılmış, zorunlu hizmet için atananlara belirli süreler sonrası artırımlı puanlar verilirken, yıllardır zorunlu hizmette çalışanlara artırımlı puan verilmemiş ve yıllardır orada çalışanlar cezalandırılmıştır.

Yine yıllar önce rotasyon gelecek deyip bir çok kişi mağduriyet yaşamamak için tercihini yapmış, ardından rotasyondan vazgeçtik denilmiş ve rotasyon gelecek diye tercih yapanlar cezalandırılmıştır.

Bu maddeleri çok daha uzatabilmek mümkündür ancak bilinmelidir ki MEB’in bir yer değiştirme politikası yoktur. Yer değiştirme politikanız olmaz ve günübirlik kararlar alıp vazgeçerseniz öğretmen size GÜVENMEZ!

Bakanlığın yaptığı ve yapacağı her çalışmayı nasılsa vazgeçerler, nasılsa iptal ederler diye yorumlarlar ki şuana kadar da hep böyle olmuştur.

Şimdi rotasyonla hareketlilik sağlayacağını düşünen MEB’e yıllardır aynı şeyi söylüyoruz.

Teşvik ve BECAYİŞ’i de içeren ADİL ve ÖNGÖRÜLEBİLİR yer değiştirme düzenine geçmemiz şarttır. Tüm paydaşlar ile birlikte gelin bunu birlikte yapalım.

Hizmet alanlarının ve hizmet bölgelerinin yeniden değerlendirilmesi,

Çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde çalışanlara verilecek artırımlı ücretler,

Hizmet alan ve bölgelerinde çalışılacak minumum süreler ile diğer bölgelere geçişlerde sağlanacak kolaylıklar,

Karşılıklı yer değiştirmeyi getiren becayiş,

İl içinde uygulanacak olan sıra sistemi

Başta olmak üzere detaylı raporumuzu MEB’e sunduk.

Öğretmenlerin farklı okullarda çalışmasının önü açılmalıdır. Anadolu Eğitim Sendikası olarak bunu savunuyoruz ancak bunun yöntemi keyfi rotasyon değil öncelikle teşviktir.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx