MEB’den Okullar ve Öğretmenleri İlgilendiren Çok Önemli Adım 81 İle Gönderildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’den Okullar ve Öğretmenleri İlgilendiren Çok Önemli Adım 81 İle Gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenleri Norm Kadrolarına Dair Yönetmeliğin 26 nci maddesi birinci fıkrasında; “Eğitim kurumları norm kadro sayıları bu Yönetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi durumunda, değişikliğe konu olan eğitim kurumları norm kadro sayıları ekim ayında tekrardan belirlenir” hükmüne yer verilmiştir.


Yukarıdaki hüküm ve ilgi onay çerçevesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumların norm kadroların güncellenmesi için 21.10.2020- 04.11.2020 tarihleri arasında ekte gönderilen “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi” doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Söz konusu güncelleme işlemleri için MEBBIS veri tabanındaki “Norm Kadro Modülü” il/ilçe milli eğitim müdürlükleriyle eğitim kurumu müdürlüklerince işlem yapılmak üzere 21.10.2020 tarihinde illerin MEBBİS yöneticilerine tam yetki verilerek açılacaktır.

1- Eğitim kurumu yöneticileri Norm Kadro Modülüne girecekleri alanlar bazındaki ders yükleri, şube sayıları vb. bilgileri eğitim kurumunda çalışan “öğretmenlere” duyurmaları.

2-Norm kadro güncellemesinde veri girişlerin tam ve doğru olarak girilmesi.

3-Norm kadro güncellemesi yapılacağından hareketle daha önce güncelleme yapılmak üzere Bakanlığımıza gönderilen taleplerden eksik belge ya da çeşitli sebeplerle işlemi yapılamayanların eğitim kurumu müdürlüklerince sisteme işlenmesi, gerekmektedir.

OKULLARA HİJYEN İÇİN NAKİT DESTEĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı, hijyen ortamın sağlanmasına destek olmak için yabancı uyruklu öğrencilerin yoğun olduğu 326 okula nakit desteği için harekete geçti.

Yabancı çocukların uzaktan eğitim sürecine dahil olabilmeleri için bu çocukların aileleriyle doğrudan iletişime geçilmiş ve eğitim fırsatları konusunda bilgilendirme sağlanmıştır.

Bakanlığımıza bağlı okullarda öğrenim gören 800 bin yabancı uyruklu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görmektedir.

Kovid-19 salgından dolayı uzaktan eğitime devam eden ve uzaktan eğitim alma imkânı olmayan öğrencilere destek olmak için toplam 75 bin 504 Suriyeli ve dezavantajlı Türk öğrenciye, eğitim seti dağıtılmıştır.

Yabancı uyruklulara yönelik hazırlanan 266 bin 614 Salih Hikâye Serisi ve 60 bin 403 Yabancılara Türkçe Alıştırma Kitabı olmak üzere toplam 112 bin 17 Türkçe öğretimi kitabının basımı yapılmıştır. Kitaplar 55 ilde bulunan yabancı uyruklu öğrencilere Ağustos 2020 itibarıyla dağıtılmıştır.

326 OKUL YARARLANACAK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un soru önergesine vermiş olduğu yanıtta şunlar yer aldı:Kovid-19 salgını çerçevesinde öğrenci ve velilerin Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan hijyen kuralları hakkında bilgilendirilmesi ve yabancı uyruklu öğrencilerin uzaktan eğitime erişimlerini sağlamak için 55 ilde bulunan yabancı uyruklu aileye 84 bin 716 Arapça ve 15 bin 101 Türkçe broşür gönderilmiştir.

Okulların tekrardan açılma sürecinde okullardaki hijyen ortamının sağlanmasına destek olmak için temizlik malzemesi ve teçhizat alımları gibi okulların temel temizlik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik 326 okula nakit desteği yapılması planlanmıştır.

Nakit desteği Kovid-19 salgını ve yabancı uyruklu öğrencilerin yoğun olduğu 326 okula yapılacaktır. Nakit desteği Kovid-19 salgını ve yabancı uyruklu öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Ankara, Adana, İstanbul, Konya, Denizli, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Elazığ ve Manisa illerine gönderilecektir.

Okulların tekrardan açılma sürecinde yabancı uyruklu ve ihtiyaç sahibi Türk öğrencilere eğitim seti dağıtılması planlanmıştır. Eğitim seti çanta, kırtasiye ve kişisel hijyen setinden oluşmaktadır.

Öğrencilere yönelik maske dağıtımı önceliklendirilmiştir. Eğitim seti dağıtımı konusunda çalışmalar devam etmekte olup toplam 1 milyon öğrenciye ulaşması hedeflenmektedir.