Koronavirüsün yeni mutasyonu 2 ülkeye daha sıçradı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Koronavirüsün yeni mutasyonu 2 ülkeye daha sıçradı

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere’den Japonya’ya gelen 5 kişide Kovid-19’un mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı da ülkede mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün ilk kez görüldüğünü açıkladı. Japonya ve Lübnan ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı 9’a yükseldi.


Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere’den Japonya’ya gelen 5 kişide Kovid-19’un mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı. Japonya’da Sağlık Bakanı Tamura, Japonya Başbakan’ı Yoshihide Suga’nın hava limanlarında ve bilhassa İngiltere’den dönen kişilere yönelik sıkı karantina tedbirlerinin alınması gerektiğiyle ilgili çağrısını dile getirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı da ülkede mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün ilk kez görüldüğünü açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 21 Aralık’ta Londra-Beyrut seferini yapan uçaktaki yolculardan birinde Kovid-19’un mutasyona uğramış türünün görüldüğünü belirtti.

MUTASYONUN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Japonya ve Lübnan ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı 9’a yükseldi. Mutasyon geçiren tür daha önce, Danimarka, Hollanda, Avustralya, Belçika, Singapur, İskoçya ve İtalya’da görülmüştü.