Kamu Çalışanları Mağdur Edilmesin « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kamu Çalışanları Mağdur Edilmesin

MESK-MEMUR VE EMEKLİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE DİRİLİŞ EĞİTİM SENDİKASI GENEL BAŞKANI MEHMET NURİ KAYNAR
2021 yılı Ocak ayı enflasyon oranın açıklanması üzerine bu oranın bütün kamu çalışanlarını mağdur edeceğini söyledi.


Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: “2021 yılı Ocak ayı için enflasyon oranı 1.68 olarak açıklanmıştır. Bu oranı doğru olarak kabul etsek dahi verilen %3 lük zammın %56 sı yılın ilk ayında geri alınmış oldu” Dedi.

Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada Kamu İşverenin ve Hakem Kurulunun bütün kamu çalışanlarına yılın ilk 6 ayı için vermiş olduğu %3 lük zam Ocak ayı itibarıyla alınmış oldu. Bu gidişat kamu çalışanlarının enflasyon karşısında mağduriyetine sebep olacaktır.” Diyerek kamu çalışanlarının enflasyon karşısında ezdirilmemesini ve mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Memur ve Emekli Sendikaları Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri kaynar’ın Ocak ayı enflasyon oranı ile ilgili yapmış olduğu açıklama:

“Kamu çalışanları mağdur.

Verilen zam yılın ilk ayında geri alındı.

2021 yılının ilk ayında enflasyon %1,68 olarak açıklandı. Açıklamanın doğru olduğunu kabul etsek dahi Kamu İşvereninin ve Hakem Kurulu’nun birinci 6 ay için verdiği %3 zam olarak sunulanın %56’sı Ocak ayı enflasyonu tarafından geri alınmış oldu. Bu gidişat kamu çalışanlarının enflasyon karşısında mağduriyetine sebep olacaktır.”