İsrail terörünü kınıyor, lanetliyor ve hesap verilmesini istiyoruz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İsrail terörünü kınıyor, lanetliyor ve hesap verilmesini istiyoruz

Dünya Basın Mensupları Derneği İsrail Saldırılarına karşı basın bildirisi ile kınama mesajı yayınladı.


Web Banner

Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkan Vekili Mehmet Nuri Kaynar: “Dünya Basın Mensupları Derneği olarak; İsrail Siyonistlerinin saldırılarını tüm Dünya’ya karşı işlenmiş bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu saldırıların izahı ve haklı bir sebebinin olamayacağı kanaatindeyiz. Saldırıda doğrudan muhatap olan basın kuruluşları ve basın mensubu meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, insanlığa kast eden İsrail terörünü kınıyor, lanetliyor ve hesap verilmesini talep ediyoruz.”

Basın mensuplarının hedef alındığı 15 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen İsrail saldırılarına bir kınamada DBMD-Dünya Basın Mensupları Derneğinden geldi.
Dünya Basın Mensupları Derneği İsrail Saldırılarına karşı Başkan Vekili Mehmet Nuri Kaynar imzasıyla basın bildirisi ile kınama mesajı yayınladı.
İsrail Hesap Vermelidir
Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkan Vekili Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamasında bu saldırıların müsebbibi olanların insanlığa karşı savaş suçu işlemiş olduklarının altını çizdiği açıklamasında İsrail’in hesap vermesi gerektiğini söyledi. “Kan ve gözyaşı üzerinden kendilerine gelecek arayanlar, insanlığın ve dünyanın geleceğine kast etmiş vahşilerdir. Dün Nazi zulmünün mazlumu durumunda olanların bugün Filistinli mazlum halka karşı Nazi faşizminden daha vahşi bir hal içerisinde olmaları izah ve insaftan uzaktır. İsrail Siyonistlerinin devlet teşekkülündeki teröristvari soykırımcı saldırılarını tüm Dünya’ya karşı işlenmiş, insanlığa kast eden bir insanlık suçu olarak görüyor, kınıyor, lanetliyor ve hesap verilmesini talep ediyoruz.”
Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkan Vekili Gazeteci-Yazar Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada: “Dünya genelinde olanları kamuoyuna aktarmak gayesi ile habercilik yapan, silahsız ve tüm dünyaca kabul edilmiş ilkesel bir temayülle dokunulmazlığı olan basın kuruluşlarına ve onların temsilcisi basın mensuplarına yönelik 15 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen İsrail’in saldırısı olayların geldiği cüretkârlığı göstermesi açısından oldukça manidardır. Basın mensuplarına karşı yapılan bu saldırı İsrailli gözü dönmüş terörist canilerin yaptıkları zulmün geniş kitlelerce öğrenilmesi ile asli suretlerinin yansımasından rahatsız olduklarını göstermektedir.” Diyerek Basın Merkezlerinin temsilciliklerinin ve basın mensubu meslektaşlarımızın görev yaptığı basın ofislerinin olduğu bir binanın hedef alınmasının insanlığın gören gözü ve duyan kulağı olan basın mensuplarını susturmaya yönelik bir saldırı olduğuna dikkatleri çekti.

Siyonist Saldırılara karşı İnsaf sahibi Yahudiler sesini yükseltmelidir.

Mehmet Nuri Kaynar vicdan sahibi Yahudileri Siyonist insanlık suçuna karşı göreve çağırdığı açıklamasında şunları söyledi: “Bütün İbrahim’i dinlerin ortak ilkesi olarak; cana kıyan, zulmeden ve yeryüzünde fesat çıkaranlar dünyada Allah’ın, meleklerin ve insanların lânetine uğrayacakları; ahirette ise cehenneme girecekleri defaten vurgulanır. Kan ve gözyaşı üzerinden kendilerine gelecek arayanlar, insanlığın ve dünyanın geleceğine kast etmiş vahşilerdir. Dün Nazi zulmünün mazlumu durumunda olanların bugün Filistinli mazlum halka karşı Nazi faşizminden daha vahşi bir hal içerisinde olmaları izah ve insaftan uzaktır. Yapılan bu saldırılar, İsrailli gözü dönmüş terörist canilerin yaptıkları zulmün geniş kitlelerce öğrenilmesi ile asli suretlerinin yansımasından rahatsız olduklarını göstermektedir. İnsaf sahibi ve insanlıktan yana nasibini almış olan Yahudi milletinin bu Siyonist soykırım karşısında vicdanlarının rahat olmadığı kanaatiyle bu insafsız, vahşetin karşısında durmaları gerektiğine inanıyoruz.”

Başkan Vekili Mehmet Nuri Kaynar imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında: “Dünya Basın Mensupları Derneği olarak; İsrail Siyonistlerinin saldırılarını tüm Dünya’ya karşı işlenmiş bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu saldırıların izahı ve haklı bir sebebinin olamayacağı kanaatindeyiz. Saldırıda doğrudan muhatap olan basın kuruluşları ve basın mensubu meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, insanlığa kast eden İsrail terörünü kınıyor, lanetliyor ve hesap verilmesini talep ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

Web Banner
Web Banner