İskenderun Devlet Hastanesi yoğun bakım binası çöktü « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İskenderun Devlet Hastanesi yoğun bakım binası çöktü


 Hatay’ın İskenderun ilçesi Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinin bulunduğu 6 katlı A Blok depremde yıkıldı. Binada arama kurtarma çalışması yapılırken, binanın acil servisinde ise yaralı depdemzedelere hizmet veriliyor. Serviste yatan hastalar da bahçeye tahliye edildi. Yoğun Bakım Ünitesi’nde kaç hastanın ve personelin bulunduğu henüz açıklanmadı.

class=”medyanet-inline-adv”>

İskenderun ilçesinde farklı noktalarda birçok binanın yıkıldığı, onlarca binada da ağır hasar olduğu bildirildi.  

CNNTÜRK muhabiri Alpaslan Çınar enkaz başında yaptığı açıklamada şu şu detayları verdi:

‘5 katlı bina, hem yoğun bakım ünitesiyle bitişik bir nokta hem de servis bölümü burası. Tedavisi yoğun bakımda tamamlanan hastaların alındığı bir bölüm burası. Şu anda AKUT ekibi, kurtarma ekipleri çalışmasını sürdürüyor. Beton bloklar birbiri üzerine yıkılmış. Adeta birinci kat gibi görünüyor bu noktada. 

Çınar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adanada’ydık buraya gelmeden önce. Adana’daki durumla kıyaslayacak olursak buradaki manzaranın daha kötü olduğunu ifade edebiliriz. Zira oldukça fazla yıkılan binanın önünden geçtik buraya gelinceye kadar. Yalnızca yıkılan değil hasar gören binalar da var. Saat 4.17’de 7.7’lik depremin ardından öğle saatlerinde 7.6’lık bir deprem daha meydana geldi. Bir hastanede olabilecek ne malzeme varsa ekrana geliyor. Arama kurtarma ekipleri bir ses duyabilmek için mücadele ediyor. Bu göçüğün arkasında yoğun bakım ünitesi var.Şu an bir yaralı kurtarıldı. Ambulansa sevk ediliyor. Enkaz altından iki kişinin olduğu ifade ediliyor. İletişim kuruldu. İsminin Cennet olduğu ifade ediliyor”

class=”medyanet-inline-adv”>

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKahramanmaraş merkezli deprem birçok ili vurdu! Bölgelerden ilk görüntülerHaberi Görüntüle

HATAY’DA YIKIM BÜYÜK

Deprem nedeniyle Hatay merkez ve ilçelerinde çok sayıda bina yıkılırken, birçoğu da hasar gördü. Hatay’da, Payas ilçesinde çöken 3 katlı müstakil binanın enkazında 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Aynı binadan 11 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. İskenderun ilçesinde ise aralarında devlet hastanesinin de bulunduğu 20’nin üzerinde bina yıkıldı.