İmamoğlu’na hapis cezası kararı sonrası AK Parti’den ilk açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İmamoğlu’na hapis cezası kararı sonrası AK Parti’den ilk açıklama


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasına ilişkin karar verildi. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan karara ilişkin açıklamada bulundu.

class=”medyanet-inline-adv”>

“Karar kesinleşmiş değil”

Turan, İmamoğlu davasında verilen karara ilişkin şöyle konuştu:

“Biz siyasi rekabeti önemseyen bir ekibiz, biz meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Bu kararın da konusu yargıya hakarettir. Ancak bundan sonraki süreçte hem istinaf hem Yargıtay konusu olacaktır. Yani kesinleşmeyen bir karar var. Biz isteriz ve dileriz ki bütün siyasi rakiplerimiz hakarete varan davalara konu olan açıklamalar yapmasın. Ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik bir yarış yapalım.”

Daha sonra CNN TÜRK’e bağlanan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan şu ifadeleri kullandı: Önümde sayısız yargıtay kararı var benzer. Fakat bunun yanında mahkeme bu cezayı vermeseydi, beraat kararı verseydi ‘aman ne iyi’ mi diyeceklerdi? İstediğimiz karar çıkınca aman ne iyi demek doğru değil.

class=”medyanet-inline-adv”>

Cumhurbaşkanımızın aldığı ceza ile karşılaştırmak doğru değil. Orada ceza bir şiir yüzünden verilmişti. Bugünkü konu kamu görevi yapanlara ağır bir hakaret içerdiği için verilen bir ceza. Eleştirilir verilen kararlar zaman zaman. Ancak hakaret etmek doğru değil. Kesinleşmiş bir karar değil. Keşke siyasiler böyle konuların gündemi olmasa.

Siyasi olarak zayıflamış bir karakter yeniden tartışılmaya başlandı. Bizim rakibimiz olamayacak bir kişi mitinglerin konusu olmaya başladı. Ancak burada unutmayalım kamu görevlilerine bir hakaret var. Şunu demek istiyorum buradan bir siyasi kahraman çıkarmanın manası yok. Ortada bir küfür var. Bu küfür eskiden beri suç olan bir küfür. Bu süreç yargının işidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın şiir okuması ile bu konu hiçbir şekilde kıyaslanamaz. 

“Bağımsız yargıya müdahale söz konusu olamaz”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç: İmamoğlu’nun YSK Üyelerine “ahmak” diyerek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararı ilk derece mahkemesinin kesin olmayan kararıdır. İstinaf ve temyiz yolu açık olan bir karar üzerinden fırtına kopararak mağduriyet algısı oluşturmanın kimseye faydası yoktur. Kararın, iktidarın talimatıyla verildiği iddiası karalama siyasetinden ibarettir. Yargı kararları eleştirilebilir, ancak bu kararlar üzerinden karalama siyaseti yapmak yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti’dir, bağımsız ve tarafsız yargıya müdahale söz konusu olamaz.

class=”medyanet-inline-adv”>

AK Parti MKYK üyesi Lütfiye Selva Çam: Bağımsız Yargı kararına herkes saygılı olmalı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Lütfiye Selva Çam yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

Bağımsız Yargı kararına SayınEkrem İmamoğlu dahil,herkes saygılı olmalı.Hukuk üzerinden siyaset yapmamalı! Şayet haklı olduğunuza inanıyorsanız bunun mücadele yeri Bağımsız Mahkemeleridir! Sizin muhatapalarınız Hakim&Savcılardır! Asla Türkiye Cumhurbaşkanı ve Hükümeti değildir!

Diğer taraftan hiçbir rakibimizin seçim meydanları dışında elenmesinden memnun olmayız. Biz rekabetin sadece ve sadece sandıkta olmasını inanmış bir partiyiz. Bundan dolayıdır ki darbelere hep karşı olduk. Kendi içinizdeki adaylık yarışı da bizi hiç ilgilendirmiyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

Adaleti her şeyin üstünde tutmuş, siyasi yaşamını bu ulvi hedefler için vakfetmiş olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hiç kimse yargı kararı üzerinden saldıramaz! 28Şubat süreci dahil tüm darbeci dönemleri AK PARTİ ile son verilmiştir! Asla benzer bir durum yoktur!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika! Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandıHaberi Görüntüle