İBB’nin zam teklifi reddedildi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İBB’nin zam teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İSKİ tarafından suya yüzde 40 zam yapılması teklifi, AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, suya yeni zam talep etti. Bugün yapılan İBB Meclisi Aralık ayı toplantısında CHP’li İBB Yönetimi su fiyatlarına % 40 zam istedi.

CHP’li İBB Yönetimi 1,5 senede suya 4 kez zam istedi. Kronolojik sıraya göre zam talep tarihleri ve oranları şu biçimde;

– 2019 Kasım %80

– 2020 Temmuz %35

– 2020 Kasım %40

– 2020 Aralık %40

AK Parti ve MHP Grubu, 2020 Temmuz ayında istenilen % 35 zam talebini, % 12,6 enflasyon oranına indirerek kabul etti.

Hatırlanacağı üzere 2019 yılı Ocak ayında CHP’li İBB Yönetimi, mahalle statüsünde olan yerleşim yerlerinde su fiyatlarına % 400 zam yapmıştı. Silivri, Çatalca, Şile gibi ilçelerdeki köy statüsünde bulunan bölgeler, 2008 senesinde mahalle statüsüne geçirilmişti. Ancak bu ilçelerde ağırlıklı olarak yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetleri sebebiyle AK Parti’li İBB Yönetimi döneminde su fiyatlarına zam yapılmamıştı. Bu sayede çiftçiler, köy statüsünden mahalle statüsüne geçmelerine rağmen su birim fiyatını indirimli olarak kullanmaya devam etmişti. CHP’li İBB Yönetimi’nin iş başına gelmesi ile İstanbullu çiftçilerin su fiyatları 4 kat artırıldı. AK Parti ve MHP Grubu’nun, bu zammın geri alınması için vermiş olduğu önerge İBB Başkanlığı tarafından hala dikkate alınmadı.

YÜZDE 40 ZAM TEKLİFİ AK PARTİ VE MHP MECLIS ÜYELERİNİN OYLARI İLE REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İSKİ tarafından suya % 40 zam yapılması teklifi, AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Bunun yerine enflasyon farkına göre % 6.84 zam yapılmasına karar verildi.