Elektrikli araçlar üç gün yarışacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Elektrikli araçlar üç gün yarışacak


Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli’de düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK yerleşkesinde başladı. Dün sabah saatlerinde başlayan yarışlarda finale kalmaya hak kazanan 60 lise takımı ve 45 üniversite takımı birbirleriyle bugün ve yarın da sürecek kıyasıya bir mücadele verecek. ‘Elektromobil’ ve ‘hidromobil’ olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışlarda, her aracın 15 dakika içinde 1350 metre uzunluğundaki parkurda kendisine verilen görevlerle birlikte parkuru tamamlaması gerekiyor.

Düzenlenen yarışları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal yerinde takip etti. Bakan Varank, yarış alanına Togg ile geldi. Togg öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Yarışların startının verilmesinin ardından konuşan Bakan Varank, Teknofest’in bugün İstanbul’da başlayacağını hatırlatarak şöyle dedi:

“27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin teknolojideki, havacılıktaki kabiliyetlerini yerli ve milli imkanlarla geliştirdikleri ürünleri İstanbul’da sergileyeceğiz. Havacılık şovlarıyla, farklı bilimsel aktivitelerle, atölye çalışmalarıyla 7’den 77’ye vatandaşlarımıza bilimle, teknolojiyle geçirecekleri dört günlük bir maceraya başlıyoruz. Teknofest’in en önemli ayaklarından bir tanesi de genç arkadaşlarımıza, geleceğin teknolojilerini alıştırdığımız, geleceğin teknolojilerine yönelik genç arkadaşlarımızın takımlar halinde yarıştıkları teknoloji yarışmaları. Böylece gençlerimize aslında mühendisliğin en detaylı aşamalarına kadar kendi kabiliyetlerini geliştirme şansını veriyoruz.”