Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Motokros Şampiyonası vurgusu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Motokros Şampiyonası vurgusu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları için geldiği Afyonkarahisar’da dün yaptığı konuşmada, 4 yıldır sürdürülen ve yarından itibaren 5’incisi düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası için özel vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası, hem ülkenin hem de dünyanın motosiklet tutkunlarını bir araya getirecek. 3-4 Eylül’de yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası ile birlikte gerçekleştirilecek Türkiye MotoFest etkinliği de 31 Ağustos- 4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖZEL VURGU YAPTI

Yarın Türkiye MotoFest etkinliği ile başlayacak turnuva için Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı konuşmada özel vurgu yaptı.

Erdoğan dünkü törende yaptığı konuşmada “Afyonkarahisar, himayemizde 4 yıldır Dünya Motokros Şampiyonası’nda yüz binlerce yerli ve yabancı konuğu burada misafir ediyor. Bu önemli spor organizasyonu aracılığıyla Afyonkarahisar ve Türkiye’nin tanıtımına, turizme ve ekonomiye katkı sağlıyoruz” dedi.

100. YILA ÖZEL TÖREN

Dünya Motokros Şampiyonası, bu yıl Büyük Taarruz’un 100. yılına özel ödül törenine de ev sahipliği yapacak. Şampiyona kapsamında ünlü sanatçılar konser verecek. Amerika, Avrupa, Asya ve Okyanusya’da yer alan 15 farklı ülkede düzenlenen ve 19 ayaktan oluşan Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabı olan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP of Türkiye) için Afyonkarahisar’da hazırlıklar da tamamlandı.

200’ÜN ÜZERİNDE SPORCU TER DÖKECEK

Uluslararası Motosiklet Federasyonu’nun (FIM) en önemli 2 organizasyonundan biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın bu yıl final ve kupa töreni ise Büyük Taarruz’un 100. yılına özel olarak Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde yapılacak. Dünyaca ünlü motosiklet fabrika takımlarının yarıştığı, dünyanın en çok ilgi gören 10 spor dalından birisi arasında yer alan şampiyonada MXGP (Dünya Şampiyonası), MX2 (Dünya Gençler Şampiyonası), MXWomen (Dünya Kadınlar Şampiyonası) ve EMXOpen (Avrupa Şampiyonası) kategorilerinde 40’a yakın ülkeden 200’ün üzerinde sporcu ter dökecek. Afyonkarahisar’ın 2018 yılında ilkini düzenlediğinde ‘En İyi Teknik Alt Yapı’, 2019 yılında ikinci kez ev sahipliği yaptığında ise ‘En İyi Padok’ ödülünü kazandığı Dünya Motokros Şampiyonası için ödüllü padok alanlarındaki çalışmalarda tamamlandı.

YUNUS UÇAR: 220 BİNİN ÜZERİNDE MOTOR TUTKUNUNU AĞIRLAYACAĞIZ

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da Afyonkarahisar’da düzenlenecek Dünya Motokros (MXGP) Şampiyonası’nda, 220 binin üzerinde motor tutkununu Türkiye’de ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Uçar “Festival kapsamında bu sene 8 çok önemli konserimiz olacak. Bu sene 220 binin üzerinde motor sporları gönüllüsünü bu alanda misafir etmeyi amaçlıyoruz. Bu vesileyle amacımız hem ulusal hem uluslararası noktada ülkemizi çok güzel ve başarılı şekilde tanıtmak olacak.” dedi.

MXGP’nin en prestijli ilk 5 organizasyondan biri olduğunu belirten Uçar, ülkenin tanıtımı açısından bu organizasyonu önemsediklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından itibaren somut neticeleri almaya başlayacağızHaberi Görüntüle