Çapa Kızılay Kan Merkezi’ndeki personel eksikliği vatandaşı bezdirdi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Çapa Kızılay Kan Merkezi’ndeki personel eksikliği vatandaşı bezdirdi!

Kızılay’ın, kan stoklarındaki azalma sonrası yaptığı kan bağışı çağrısına duyarsız kalmayan vatandaşlar İstanbul’daki kan merkezlerine akın etti fakat personel eksikliği sebebiyle ciddi bir yoğunluk oluştu.


Kızılay, kan stoklarındaki azalma sonrası kan bağışı çağrısında bulundu. Bağış seferberliğine İstanbul’daki vatandaşlar da duyarsız kalmadı.

İstanbul’da vatandaşlar, Türk Kızılay kan merkezleri ve ilçelerdeki bağış tırlarında kan veriyor. Covid-19 salgını, ramazan ayı ve “tam kapanma” süreci kan bağışlarını olumsuz etkilerken, Türkiye’nin ulusal kan stoklarında önemli azalma olmuştu.

ÇAPA KAN MERKEZİ’NDE YOĞUNLUK!

İstanbul Çapa’da bulunan Kızılay kan merkezine giden vatandaşlar personel eksikliği nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldığını dile getirdi. Kan stoklarındaki azalmanın önüne geçmek için fedakarlık yapıp kan merkezlerine akın eden vatandaşlar, yetkililerin personel sıkıntısına bir çözüm bulup işlemlerinin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Kan vermek isteyen vatandaşların uzun bekleme süresi nedeniyle kan vermekten vazgeçebileceğine dikkat çekiliyor. Uzun bekleme süreleri aynı zamanda koronavirüs riskini de artırıyor.

Kızılay kan merkezleri, bağış çadırı ve tırları saat 11.00 ile 19.30 arasında hizmet veriyor.