Benzine ve Motorine indirim gelecek mi? 25 – 26 Nisan Mazot indirimi ne zaman? Benzine ve Motorine indirim geldi mi? Güncel Motorin fiyatları! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Benzine ve Motorine indirim gelecek mi? 25 – 26 Nisan Mazot indirimi ne zaman? Benzine ve Motorine indirim geldi mi? Güncel Motorin fiyatları!


Motorine indirim var mı, Mazot indirimi ne zaman? Dün 109,80 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 108,33 dolar seviyesinde tamamladı. Son günlerde düşüş gösteren petrol fiyatlarının ardından araç sahiplerinden akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Peki, Mazota indirim gelecek mi? Benzine indirim gelecek mi? Mazota indirim var mı? Motorin fiyatları indirim son dakika var mı? Motorine indirim gelecek mi? Güncel benzin ve mazot fiyatları haberimizde…

MOTORİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

25 Nisan itibariyla henüz benzine indirim yapıldığına dair bir açıklama veya haber bulunmamaktadır. Motorine indirim gelmesi durumunda ilerleyen saatlerde haberimizde yer alacaktır.

PETROL FİYATLARI

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 102,38 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü 108,76 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 106,15 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.16 itibarıyla kapanışa göre yüzde 3,55 düşüşle 102,38 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 98,40 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, Çin’deki Kovid-19 salgını nedeniyle devam eden karantina önemleri ve ABD’de olası faiz artırımının yol açtığı talep belirsizlikleri etkili oldu.

Perşembe günü, Uluslararası Para Fonu Bahar Toplantıları kapsamında küresel ekonomiye ilişkin düzenlenen panelde konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed’in 3-4 Mayıs’taki toplantısında 50 baz puanlık faiz artışının “masada” olduğunu söyledi.

Çin’in en büyük kenti Şanghay’da 28 Mart’ta ilan edilen kapanmayla birlikte Asya ekonomilerinden gelen olumsuz üretim sinyalleri ise talep yönlü endişeleri artırıyor.

Brent petrolde teknik olarak 102,87 ile 104,05 dolar aralığının direnç, 101,69 ile 100,51 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

ZAM ŞAMPİYONU MOTORİN VE BENZİN

Öte yandan enflasyon rakamlarına göre, mart ayının zam şampiyonu motorin ile benzin oldu. Bu zam şampiyonlukları en büyük masraf kalemi akaryakıt olan ulaştırma grubunu da “Ana Harcama Grupları”nda fiyat artışında birinci sıraya yerleştirmişti.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

AKARYAKIT FİYATLARI

25.04.2022 tarihli akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

Kurşunsuz 95 (Excellium95) TL/lt: 19,00 TLGazyağı TL/lt: 21,02 TLMotorin TL/lt: 22,01 TLMotorin (Excellium) TL/lt: 22,06 TLKalorifer Yakıtı TL/Kg: 16,14 TLFuel Oil TL/Kg: 13,40 TL

LPG NE KADAR?

Güncel LPG Fiyatları (Aygaz tarafından EPDK’ya bildirilen KDV dahil tavan satış fiyatıdır.)

İstanbul Avrupa LPG fiyatı: 11.86 TL/ LTİstanbul Anadolu LPG fiyatı: 11.64 TL/ LTAnkara LPG fiyatı: 11.88 TL/ LTİzmir LPG fiyatı: 11.66 TL/ LTBursa LPG fiyatı: 11.66 TL/ LTAntalya LPG fiyatı: 11.77 TL/ LTKonya LPG fiyatı: 11.89 TL/ LTAdana LPG fiyatı: 11.71 TL/ LT

BENZİN, MOTORİN LİTRE FİYATI İSTANBUL’DA KAÇ TL, NE KADAR?

Türkiye Petrolleri 25 Nisan 2022 İstanbul benzin ve motorin fiyatları şu şekildedir:

Güncel Akaryakıt Fiyatları için tıklayınız

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Türkiye’de LPG ürün fiyatlaması ise Cezayir’de bulunan Sonatrach piyasa fiyatları takip edilerek yapılıyor. Ürün fiyatı, toptancı marjı ile dağıtıcı ve bayii marjı, vergi öncesi LPG fiyatının ana bileşenlerini oluşturuyor. Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi ilave edildiğinde nihai LPG fiyatına ulaşılıyor. LPG’de bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere buca escort göre değişiklikler gösterebiliyor.

Haberler.com – Gündem

, , , , , ,,