Bakan Kurum: 500 bin konutun yerinde dönüşümünü yapacağız « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Kurum: 500 bin konutun yerinde dönüşümünü yapacağız

Bu haber 26 Nisan 2023 - 19:37 'de eklendi ve 206 kez görüntülendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Çekmeköy’ümüzün 21 mahallesindeki tüm kardeşlerimize, annelerimize, babalarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Sizlere liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sevgilerini iletiyorum.

Bugün Çekmeköy’deyiz. Çekmeköy’ümüz için eserler diyeceğiz, hizmetler diyeceğiz, burada sivil toplum örgütlerimizle beraber olacağız. Ardından gençlerimizle bir araya geleceğiz. Esnafımızı dinleyeceğiz ve ardından yine Çekmeköy’ün yıllardır beklediği bir türlü İBB’nin yapmadığı ama en sonunda AK Parti’mizin, Cumhurbaşkanımızın başlattığı Çekmeköy için hem de İstanbul’umuz için çok önemli olan kavşağın temelini atacağız. Yeşil Çekmeköy’ümüzü yeşille, buluşturacak 2 tane millet bahçemizi Çekmeköy’lü kardeşlerimizle buluşturacağız.

İstanbul’u dirençli hale getirebilmemiz için Çekmeköy’de dönüşmesi gereken alanlara ilişkin de projelerimizi kendileri ile paylaşacağız. Ben şimdiden tüm eserlerimizin Çekmeköy’e hayırlı olmasını diliyorum.

Hep söylüyoruz, diyoruz ki İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana dek çalışacağız. Bu anlayışla daha birkaç gün önce sayın Cumhurbaşkanımız bayramın birinci günü İstanbul’umuza ‘Yarısı Bizden’ kampanyasını müjdelediler. Bu kampanya çerçevesinde 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere küçük uydu kentler yapacağız. Buralara rezerv konutlar üreteceğiz.

‘500 BİN KONUTUN YERİNDE DÖNÜŞÜMÜNÜ YAPACAĞIZ’

Kalan 500 bin konutun yerinde dönüşümünü yapacağız. Rezerv konutlardaki amacımız şudur: İlçelerimizde vatandaşlarımızın yol, donatı, yeşil alanlarda kalmış mülkiyetleri var. Evi orada ama fiilen orası yol, okul alanı. Vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz rezerv konutlardan onların arazi değerleri neyse rezerv konutlardan onlara sosyal altyapısı yapılmış yerlerle birlikte onlarla görüşeceğiz, vatandaşlarımızı hem kendisine hem ailesine en güzel, en sağlam yaşamı sunabileceğimiz projelerle rezerv alanlarımızı değerlendireceğiz.

‘25 DÖNÜM REZERV ALAN AYIRACAĞIZ’

Kendi alanında dönüşemiyor ama binalar riskli ki Çekmeköy’de de böyle sitelerimiz var. İster yerinde ister rezerv alanda dönüşümü tesis edeceğiz. Çekmeköy’ümüzde kalan yüzde 8 veya 10 bu sitelerimiz için de Emlak Konut, TOKİ eliyle yaptığımız bir projemiz var. Orada 25 dönüm rezerv alan ayıracağız. Bu rezerv alanda sitelerimizle görüşmek suretiyle vatandaşlarımızın sorunlu, problemli yerlerini onlarla görüşerek onlarla anlaşarak isterlerse rezerv alandan konutla takas etmek suretiyle Çekmeköy’de kalan kısmın dönüşümünü yapmak istiyoruz.

‘ULAŞIM SORUNUNU AŞACAK ADIMLAR ATMIŞ OLACAĞIZ’

Bu yüzyılın dönüşüm projesidir. İstanbul’un kurtuluş projesidir. Bu sayede yeni yeşil alanlar açacağız. Yeni sosyal donatı alanları aşacağız. Yollar açacağız, parklar açacağız ki hep dile getirdiğimiz ulaşım sorununu inşallah aşacak adımları atmış olacağız.

‘26 NİSAN’DA BAŞVURULARIMIZ BAŞLIYOR’

26 Nisan’da başvurularımız başlıyor ve 29 Mayıs’a kadar sürecek. E-Devlet üzerinden başvurabileceksiniz, orada herhangi bir başvuru ücreti yok. Binaların ön incelemesini yapacağız, 3’te 2 çoğunluğun sağlanması yani rızaya dayalı dönüşümü yapacağız.

Şimdiden yapacağımız 200 bin yerinde 100 bin de rezerv konutlardaki dönüşümlerimiz İstanbul’umuz için, Çekmeköy’ümüz için hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Vatandaşımız, kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. 14 seçimdir Cumhur İttifakımızdan yana desteğini veriyor. Allah’ın izni ile vermeye devam edecek. Biz İstanbul’umuzu ne köhne yapılara ne de köhneleşmiş zihniyetlerin insafına terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Milletimizin masasında oturacağız. Nerede bir derdi, sıkıntısı varsa yanında olacağız. Afetlerde, sellerde, yangınlarda olduğu gibi. Onlara söz verip o sözlerimizi tuttuğumuz gibi aynı anlayışla çalışacağız.

 

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN