Bakan Karaismailoğlu’ndan önemli açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Karaismailoğlu’ndan önemli açıklamalar


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın en büyük afeti, biz ilk gün geldiğimizde 7.6 şiddetindeki depreme çalışırken rastladık. Burayı ayağa kaldırmak için geldik. İlk hafta dışarıdan gönüllü olarak tam 30 bin kişi vardı. Yurt dışından gelmiş 2 bin 500 dostlarımız vardı.

Sadece Adıyaman özelinde konuşuyorum. Bütün bölgeye yaydığınızda müthiş bir mücadele oldu. Hayatın idamesi için gece gündüz çalışıyoruz.

Zaman içerisinde burası çok daha iyi hale gelecek. Adıyaman, Maraş, Hatay kadim kentlerimiz, inşa etmek bizim görevimiz bunu en iyi şekilde biz yaparız. Geçmişte yaptığımız örnekler var. Bugün 19. Gündeyiz şehrin nerede hangi bölgesinde konut yapılacağı netleşmiş durumda. Bu kadar hızlı aksiyon alan sonucunda buraları yaşam alanları olarak faaliyete geçiren başka bir ülke dünyada bulunamaz.

KONTEYNER KENT, KALICI KONUTLARDA ZAMANLAMA VAR MI?

Bugün başladı 1 ay içerisinde Adıyaman’da ne kadar ihtiyaç varsa halledeceğiz. Geçici barınma yeri, 1 yıl içerisinde onları kalıcı konutlara alacağız. Çok büyük bir darbe aldı şehir. Şu anda sağlam binalar, dükkanları açmaya başladılar. Fırınlar, berberler, bazı mahallelerde marketlerin tamamı açılmaya başlandı.

Burada sosyal marketler açıyoruz. Türkiye’ye yakışır bir hizmet kalitesi sunuyoruz. Depremden etkilenen bütün bölgelerde muazzam çalışma var. 19 gün oldu ama biz kalıcı konutları konuşuyoruz. İnşallah beraber kenetlenerek devlet, millet el ele zorlukların üstesinden geliriz. Sadece kayıplarımızı geriye getiremeyiz ama her şeyin en iyisini zamanla geri getireceğiz.”

Deprem bölgesi Nurdağı ve İslahiye’de TOKİ konutları için ilk kazma vuruldu! İşte yapılacak yeni evler…