Avukat Maaşları 2023: En Düşük ve En Yüksek Avukat Maaşı Ne Kadar Oldu? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Avukat Maaşları 2023: En Düşük ve En Yüksek Avukat Maaşı Ne Kadar Oldu?


Avukatlar yargı önünde tüzel veya gerçek kişilerin haklarını savunan ve mahkeme süreçlerini temsil eden kişilerdir. Hukuk fakültesinden mezun olarak avukatlık şartlarını yerine getiren kişiler bu mesleği icra edebilir. Devlet veya özel kurumlarda ya da serbest olarak çalışabilirler. Ancak öncelikle baroya kaydolmaları gerekir. Avukat maaşları kişinin çalıştığı kurum veya kuruluşa göre değişmektedir.  

class=”medyanet-inline-adv”>

Avukat Maaşları 2023 

Avukatlar devlet, özel veya serbest olarak çalışma haklarına sahip olduğu için maaşları da buna göre değişebiliyor. Özel sektörün maaş politikası birbirinden farklı olduğu için avukat maaşları da farklılıklar gösterebilir. Devlet kurumunda görev alan avukatın (1/4) maaşı 20.139 TL’dir.   

En Düşük ve En Yüksek Avukat Maaşı Ne Kadar? 

Avukat maaşları çalışılan kurum veya kuruluş, meslekte geçirilen süreye göre değişlik göstermektedir. Kamuda görev alan avukatın (1/4) maaşı 20.139 TL’dir Ancak özel kurumlarda maaş politikası farklı olduğundan bu oran değişiklik gösterebilmektedir.  

Meslekte geçirilen süre, derece ve kademe gibi faktörler avukatların maaşına etki ediyor. Özel sektörün maaş politikası birbirinden farklı olmasından dolayı avukat maaşları ile ilgili kesin bir oran söylenemez. Bu sebeple özel sektörde çalışan bir avukatın maaşı 30-40 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. 

class=”medyanet-inline-adv”>

Avukat Ne İş Yapar?

Yargı önünde gerçek ve tüzel kişilerin haklarını savunmak, yasal ve hukuki açıdan yol gösterici bir çalışma sağlamak avukatın yaptığı işlerdir. Aynı zamanda anlaşmazlıklar konusunda orta yolu bulmak, gerektiği zaman hukuki görüş beyan etmek gibi pek çok görevi bulunmaktadır.

Avukat Nasıl Olunur?

Avukat olmak isteyen kişilerin öncelikle Türkiye Cumhuriyete vatandaşı olması gerekmektedir. Aynı zamanda 4 yıllık Hukuk Fakültesi bünyesinde mezun olunması gerekir. Ardından avukatlık stajını tamamlamış ve staj belgesini almış kişiler avukatlık yapabilir. Aynı zamanda mesleğe kabulü engelleyen durumların bulunmaması gerekmektedir. Bu kapsamda suç üzerinden pek çok unsur bulunur. Ayrıca aranan niteliklere sahip olunması da önemlidir.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKaymakam Maaşı 2022 Ne Kadar? Kaymakamlar Ne Kadar Maaş Alıyor?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSınıf Öğretmeni Maaşı 2022: Sınıf Öğretmenleri Ne Kadar Maaş Alıyor?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR2023 Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu? Sözleşmeli, Ücretli ve Kadrolu Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alıyor?Haberi Görüntüle