Asgari ücrette ikinci toplantı başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Asgari ücrette ikinci toplantı başladı


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplandı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Bugün ikinci toplantısını yapan komisyonda işveren heyetine Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapacak.

Konuyla ilgili son bilgileri aktaran CNN Türk Muhabiri Alparslan Çınar şu ifadeleri kullandı: “Aslında zam oranı 3 hatta 4. toplantıda netleşecek şeklinde ifade edilmişti, beklentiler o yönde. Geçen hafta oldukça sıcak ve hareketli geçmişti. Asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili ilk toplantı Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleşmişti. Pazarlık edileceği düşünülüyordu ancak öyle olmadı. Birtakım konu başlıkları ele alındı, TÜRK İş yönetimi tarafından bazı veriler istendi. Hazine Bakanlığı ve TÜİK’ten veriler istendi, yol haritası konuşuldu. Geçen haftaki toplantıda teknik konular konuşulmuştu, rakamlar telaffuz edilmemişti.

class=”medyanet-inline-adv”>

DETAYLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

TÜRK İŞ yönetimi masaya 7 bin 785 liralık bekar bir çalışanın açlık sınırındaki rakamla gelmişti. Bugün 2. toplantı. Geçtiğimiz saat diliminden Bakan Bilgin katıldığı bir programda bugünkü toplantı ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Bugünkü toplantıdan işçi, işveren tarafından bir uzlaşma ile belirleyeceğiz. Bugünkü toplantıdan sonra detayları kamuoyu ile paylaşacağım şeklinde açıklama yapmıştı.

Toplantıya ilk TİSK yönetimi ardından TÜRK İŞ yönetimi geldi. TÜRK İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’a rakam konuşulur mu diye sordum. Kavlak, “Açıklamadan biz de onu anladık bakalım bugünkü toplantıda ne olacak. Masaya rakam gelirse açıklama yaparız şeklinde ifade etti.”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son olarak 7 Aralık tarihinde bir araya gelmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBakan Bilgin’den asgari ücret ve EYT açıklamasıHaberi Görüntüle

EYT'de kar-zarar hesabı! Yaş sınırı gelecek mi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREYT’de kar-zarar hesabı! Yaş sınırı gelecek mi?Haberi Görüntüle