Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısında Düşüş « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısında Düşüş


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim sisteminde önemli bir değişikliğe gidildiğini duyurdu. Yeni uygulamayla birlikte, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16’ya indirildi.

Bakan Tekin, Türkiye’nin eğitim sisteminde köklü bir değişiklik gerçekleştirecek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni tanıttı. Bu model, uluslararası eğitim standartları ile Türkiye’nin toplumsal değerlerini birleştirerek çocukları daha donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Modelin 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacağı açıklandı.

Tekin, eğitimde fırsat eşitliği ve demokratikleşmeye vurgu yaparak, eğitime ayrılan bütçenin sürekli artırıldığını belirtti. 2002 yılında 540 bin olan öğretmen sayısının günümüzde 1 milyon 200 bine ulaştığını ve okul sayısının ise 74 bine çıktığını ifade etti. Ayrıca, derslik başına düşen öğrenci sayısının ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının önemli ölçüde azaldığını söyledi.

Bakan Tekin, azınlık hakları konusunda da bilgi verdi. 28 Şubat dönemi mağduru öğretmenlerin görevlerine geri döndüğünü ve okullardaki ibadet alanları ile ilgili sorunların çözüldüğünü belirtti. Türkiye’nin çok kültürlü yapısının korunarak azınlık okullarının kendi müfredatlarını uygulama özgürlüğüne sahip olduğunu vurguladı.

Eğitimde Türkiye’nin Kendi Modeli
Tekin, Türkiye’nin kendi eğitim modelini üretmesi gerektiğini belirterek, diğer ülkelerin eğitim modellerinin tamamen transfer edilmesinin yeterli olmadığını ifade etti. Türkiye’nin eğitimde öncü bir rol oynaması ve uluslararası standartlarla uyumlu, ancak kendi toplumsal değerlerine uygun bir model geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri