Fransa’da gerçekleşen ve 25 ülkeden toplam 115 takımın katıldığı Shell Eco-Marathon yarışmasında tek “Meslek Lisesi” olarak ülkemizi başarıyla temsil etti.
Shell’in 1935 yılından bu yana sürdürdüğü, dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışması Shell Eco-marathon’un 25 ülkeden toplam 115 takımın katılımıyla Fransa’da gerçekleşti. Yarışmada öğrenciler, şehre özel otomotiv teknolojilerinin geliştirilmesine odaklanan, içten yanmalı motor, EV ve hidrojen enerji kategorilerinde çözümleriyle sıra dışı fikirler sundular.
Elektrikli Araçlar ve Benzinli Araçlar kategorisinde ülkemizden katılım sağlayan tek lise olan Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Benzinli prototip aracı, teknik kontrollerden başarıyla geçerek 1 litre benzinle yaklaşık 300 km menzile ulaştı.