3600 ek gösterge son dakika haberleri: 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, ne zaman çıkıyor? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

3600 ek gösterge son dakika haberleri: 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, ne zaman çıkıyor?


3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Ek gösterge, yapılacak son toplantı ardından son şeklini alacak. Son olarak öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmenlere verilen 3600 ek gösterge, yeni düzenlemelerle birlikte hemşire, din görevlileri ve polisleri de kapsıyor olacak. İşte, 3600 ek gösterge son durumu hakkında…

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Devlet Memurları Kanunu’na göre “ek gösterge”, kamu çalışanlarının, hizmet sınıflarına ve görev türlerine göre belirlenen bir parametre olarak biliniyor. Farklı ek gösterge parametreleri bulunuyor.

Bu parametrenin yüksek olması memurların maaşının da artması anlamına geliyor. Memur emekli aylıklarının hesaplanması konusunda da 5 unsur etkili. Bunlardan ikisi olan ek gösterge aylığı ve emeklilik tazminatı hesabı, ek gösterge parametresine göre hesap ediliyor.

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek göstege hakkında, ”Dördüncü müjdemiz lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek göstergeye alınmasıydı. Sağlık çalışanlarına şiddetin katalog suç kapsamına alınarak önüne geçilmesine yönelik düzenleme bayram sonrası milletvekillerinin takdiriyle kanunlaşacak.

Önemi bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden halletme kararlılığımızı belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer vermişti.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge meslek kanunuyla öğretmenlere verilmişti. Yeni düzenlemeyle polis, hemşire ve din görevlileri de bu hakka sahip olacak.

Başka hangi grupların kapsama dahil edileceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Düzenleme ilişkin bugüne kadar iki toplantı gerçekleştirildi.

Son toplantının ise 10 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Ardından taslak teklif haline getirilerek Meclis’e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.