1709 ŞUBE MÜDÜRÜNÜ NE UNUTURUZ, NE DE UNUTTURURUZ!.. « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

1709 ŞUBE MÜDÜRÜNÜ NE UNUTURUZ, NE DE UNUTTURURUZ!..

1709 Şube Müdürü atama şekilleriyle devlete yeterince zarar vermedi mi, neden zararın bir yerinden dönmeyi düşünmüyoruz?..


Web Banner

Çünkü Danıştay İdari Dava Kurulları iki kez bu kişilerin usulsüz atandıklarına karar verdi. Çünkü milli vicdan bu kişiler önceden hazırlanan listelerle atandığına inandı. Çünkü bu kişiler atandıktan sonra adeta terör estirdiler. Sınavla göreve gelen birçok okul müdürünün hakkını gaspettiler, ellerine tutuşturulan listelere göre atama yaptılar. Hiç de hak etmedikleri halde kimi İlçe kimi İl Milli Eğitim Müdürü ve kimi de bakanlıkta bürokrat oldular. Çünkü Milli Eğitimi içinden çıkılmaz hale getiren baş sorumlular bu 1709 Şube müdürüdür. Çünkü bu kişiler Milli Eğitime telafisi imkânsız zararlar verdiler.

Şimdi bunca haksızlığı barındıran bu kişilerin görevde kalması millete de devlete de zarar değil midir? Peki, bunların verdiği zararı telafi etmek için siz olsaydınız ne yapardınız? Hiç kuşkusuz ki önce hukuk yollarını zorlardınız. Hukuk birinci başvuruda haklısınız dedi. İdare bu kararın sağından solundan kıptı bak hukuk kararlarını yerine getirdik dedi. Tabi ki yine mahkeme açıldı yine haklısınız dedi aynı tezgâh yine kuruldu. Yok, efendim biz puanların ortalamasını aldık atama yaptık dedi. Bu arada haksız ve hukuksuz Şube Müdürü olup mülakatlarda birçok müdürün ve müdür yardımcının canını yakan bu kul hakkıyla göbek şişiren güruh iş başında kalmaya devam etti.
İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun dediği gibi devlet unutmaz, unutursa devlet olamaz, sakın bize devlet unuttu demeyin. Çünkü biz de biliyoruz ki devlet unutmaz fakat unutturmaya çalışanlar her zaman olur.
Danıştay’ın verdiği kararlar ne zamandan beri “Bölge İdare Mahkemeleri” tarafından bozulur olmaya başladı, bu da şaşılacak bir durum olsa da vazgeçmiyoruz.

İşte hatırlatıyor ve soruyoruz; zalimden ve zulüm yapandan hesap sormak ne zamandan beri telafisi imkânsız zararlar doğurmaya başladı?

Can yakan hukuk önünde hesap vermeyecekse nerede verecek?
Yanlışları unutup üzerine sünger çekeceksek mazlumun hakkını kim koruyacak?
Devlet ne zulüm ile ne de merhamet ile idare edilemez. Yalnızca adaletle idare edilir, ilkesi rafa mı kalktı?

1709 Şube Müdürü atama şekilleriyle devlete yeterince zarar vermedi mi, neden zararın bir yerinden dönmeyi düşünmüyoruz?..

Peki,1709 Şube müdürünün atama şeklinin vicdanlarda bıraktığı telafisi imkansız zararı kim bertaraf edecek?

Yapanın yanına kâr bırakarak kime hizmet ediliyor, bugün yanlışın hesabı sorulmasa yarın yanlışın çoğalmasına fırsat verilmiş olmaz mı?
Şu bilinmeli ki eğer bir toplumda haksızlık karşısında herkes susuyorsa erdemli insan sıkıntısı vardır demektir. Eğer bir toplumda haksızlık yapanlar ödüllendiriliyorsa o toplum erdemli olma özelliğini kaybetmiştir. Biz Türk toplumunun erdemli olduğunu düşünüyor ve vazgeçmiyoruz.

Sonuç olarak; Uğruna birçok şehit verdiğimiz aziz vatanımızda devleti itibarsızlaştıran iş ve işlemleri yapanların yanına kar devam kalmamalıdır. Şu bilinmeli ki kimi rahatsız ederse etsin bu milletin milli vicdanı olarak bizler hiç bir usulsüzlüğe göz yummayacağız! Bunun için biz 2014 tarihinde başlayan keyfiliği ve zulmü yapanları hatırlatmaya edeceğiz. Bunu yapanları ve göreve geliş hukuksuzluklarını ne unuturuz, ne de unuttururuz!..

Remzi ÖZMEN

Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Temsilcisi

Web Banner
Web Banner