Yeni maaşlar ne kadar olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yeni maaşlar ne kadar olacak?


Memur ve emekli maaşı zammı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “5 Temmuz’da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.” dedi. Peki kulislerde konuşulan son bilgiler ne? Gazeteciler son bilgileri CNN TÜRK’te aktardı.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, “Çarşamba günü 5 Temmuz 6 aylık enflasyon belli olacak. Asgari ücrette ara zam biliyorsunuz yüzde 34 civarında oldu. Çalışanlar da asgari ücret kadar yapılan zammı beklerler. Biliyorsunuz en düşük memur maaşı 22 bin liraya getirilecek. Memur, işçi, bağkur emeklilerine zammın yüzde 30 seviyesinin altında olmayacağını düşünüyorum. ” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan’dan son dakika memur ve emekli maaş zammı açıklamasıHaberi Görüntüle

“MECLİS’TEN GEÇECEK”

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “5 aylık enflasyon yüzde 15.26. 6 aylık enflasyon yüzde 18’e çıkacak. Yüzde 18 artı refah payı eklenecek maaş zamlarına. Memur ve emekli zamlarına. Maaş artışıyla ilgili bir noktada 22 bin liraya çıkacağı ifade edilmişti. Mevcut en az memur maaşının 12 bin 12 bin 500 lira olduğu söyleniyor. Yüzde 85’lik bir artış olacak. En düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkarıp da arada 15 bin alanlar 16 bin alanlar var. Bu maaşlarda kademeli artış öngörülüyor. Diyelim ki birisi 18 bin lira maaş alıyor ona da bir yüzde oranında zam yapılacak artı seyyanen bir artış olacak. Bir çarşamba günü saat 16’da enflasyon oranı açıklandığında enflasyon oranı ortaya çıkacak refah payı konulacak. İkincisi de 22 bin liralık en düşük memur maaşına yapılacak artışla birlikte diğerlerine kademeli artış yapılacak. Bunlar ayın 7’sine 8’ine kadar Meclis’ten geçirilecek. Temmuz ayının ilk 10 gününde bunlar Meclis’ten geçirilecek.” açıklamasında bulundu.