Yargıtay’dan emsal izin kararı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yargıtay’dan emsal izin kararı


Web Banner

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin devamsızlık tutanaklarında görünen işe gelmediği günlerle ilgili önemli bir karar verdi. Yüksek mahkeme, işe gelinmeyen günlerin yıllık izinden düşülmesinin İş Kanunu’na aykırı olduğuna hükmetti.

Fazla çalışmasına rağmen hak ettiği karşılığın maaşına yansımadığını gerekçe gösteren bir işçi, İş Mahkemesi’nin yolunu tuttu. Sözleşmesinin işveren tarafından haksız feshedildiğini öne süren işçi, genel tatil ve hafta tatili günlerinde çalışmasına rağmen bu çalışmaların karşılığının ödenmediğini belirtti.

Davacının yıllık izinlerini kullanmadığını ve kullanılmayan izin ücretlerinin ödenmediğini ileri sürerek, kıdem ve ihbar tazminatı ile fazla çalışma ücreti, izin ücreti, iki aylık iş arama izin ücreti, hafta tatili ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, ücret alacaklarını talep etti. Davalı işveren, iş akdinin davacının devamsızlık yapması nedeniyle işveren tarafından haklı olarak feshedildiğini, talep edilen alacakların zamanaşımına uğradığını, davacının tüm haklarının eksiksiz ödendiğini savunarak davanın reddini istedi. Mahkeme davanın kısmen kabulüne hükmetti. Kararı taraf avukatları temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.

Web Banner
Web Banner