Whatsapp Kullanıcılarını Kaybetmemek İçin Yeni Hamlelere Başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Whatsapp Kullanıcılarını Kaybetmemek İçin Yeni Hamlelere Başladı

WhatsApp’ın yeni gizlilik kararından sonra milyonlarca insan Telegram’a geçti. Milyonlarca kullanıcıyı kaybeden WhatsApp, kullanıcılarını kaybetmemek için yeni hamlelere başladı.


WhatsApp yeni gizlilik politikasının tartışmalı sonuçları sebebiyle kullanıcılarından milyonlarca kişi Telegram gibi başka uygulamalara kaptırdı.

WhatsApp’ın Amerika ve Birleşik Krallık’ta “gizliliğinize olan bağlılığını” vurgulamak için Whatsapp Durum mesajlarını (hikayeler) kullandığını belirtti.

Benzer bir kampanya da Hindistan’da yapılıyor. Whatsapp gizlilik sözleşmesi sorularını yanıtlamayı küresel boyutlara taşıyor.

Hikayeleri kullanacaklar

Şirketin bir sözcüsü, konuyla alakalı güncellemeleri doğrudan iletmek için Hikayeler özelliğini kullanacaklarını söyledi.

Şirketin amacı, gizlilik politikası değişikliğini çevreleyen “yanlış bilgi ve kafa karışıklığını” ortadan kaldırmak. Şirkete göre insanların endişe edeceği bir durum yok.

Birçoğu, WhatsApp’ın sohbet mesajlarını ve diğer tüm bilgileri Facebook ile paylaşacağını söyleyen kafa karışıklığına sebep olacak paylaşımlar yaptı.

Hizmet, mesajları okuyamadığını belirtse de artık iş işten geçmişti. Uygulama kullanıcı kaybetmiş oldu. Milyonlarca Whatsapp kullanıcısı Signal ve Telegram gibi sohbet uygulamalarına hücum etti.

Hikayeler özelliğini kullanarak insanlara ulaşmak kafa karışıklığını gidermede yardımcı olabilir. Neticede herkes kendi Whatsapp Hikayelerinde konuyla alakalı bilgiye erişebiliyor olacak.

Durum sadece Whatsapp’a değil, Facebook’un da gizlilik konusundaki ilkelerine zarar veriyor.