Ve İşareti Nasıl Yapılır? Klavye İle İngilizce And İşareti Yapımı (Windows 10, 8, 7 Ve Mac) « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ve İşareti Nasıl Yapılır? Klavye İle İngilizce And İşareti Yapımı (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)

İngilizcede bazı işaretler, Türkçede yaygın olarak kullanılmakta ve bu işaretler klavye üzerinde belirli tuşlar ile gerçekleştirilebilmektedir. Söz konusu olan işaretlerden birisi de and yani & işaretidir. Klavye ile İngilizce & işaretini yapmak isteyen kişiler, nasıl yapıldığı konusunda bilgi almak istemektedir. Ve yani and (&) işareti nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.


Windows 10, 8 ve 7 işletim sistemlerindeki klavyede & işaretinin yapımı aynıdır. Klavye üzerinden Shift + 6 tuşuna basılması yeterlidir. Mac sisteminde ise klavyeden genel olarak aynı tuşlar ile and işaretini yapmak gerekmektedir.

Ve İşareti Nasıl Yapılır?

İngilizce and olarak geçen ve yani & işareti çeşitli işlemler için oldukça gerekli işaretler arasında yer almaktadır. Ve yani and işaretini klavyeden yapmak ancak nasıl yapıldığı bilmeyen kişiler, yeterli bilgiye sahip olmak istemektedir. Ve yani and işaretini klavyede Windows 10, 8 ve 7 işletim sisteminde yapabilmek için klavyedeki Shift tuşu ile 6 tuşuna aynı anda basmak gerekmektedir.

Kısacası Shift + 6 tuşuna basarak & işaretini yapabilirsiniz. İnsanlar tarafından bu işareti Mac klavyede nasıl yapıldığı da merak edilmektedir. Mac klavye üzerinden Ve yani and işaretini yapmak da hemen hemen aynıdır.

Klavye ile İngilizce And İşareti Yapımı (Windows 10, 8 , 7 ve Mac)

Hayatın her alanında oldukça yardımcı olan ve çeşitli işlemleri halletmemizi sağlayan bilgisayarlarda klavye ile farklı işaretler yapılabilmektedir. İşaret veya semboller, bazı durumlarda hayati önem taşıyor. Bu tür İngilizce işaretlerden birisi de and yani ve işaretidir.

Windows 10, 8 ve 7 ile klavyede & işaretini yapmak için izlemeniz gereken yol Shift + 6 tuşudur. Mac ile klavyeden & işaretini yapmak da Shift ile 6 tuşuna aynı anda basılması sonucunda gerçekleştirilebilmektedir. Mac ile klavyede & işareti aynı tuşlar ile yapılsa da bazı semboller Mac için Windows’a göre daha farklı tuşlarla yapılmaktadır.