ÜRETEN TÜRKİYE’NİN ‘ÜRETEN OKULLARI’ MESLEK LİSELERi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÜRETEN TÜRKİYE’NİN ‘ÜRETEN OKULLARI’ MESLEK LİSELERi!

İstanbul Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi , 100.yılına yaklaştığımız  Cumhuriyet’in üretken öğretmen ve öğrencileriyle geleceğe özgüvenli adımlarla ilerliyor.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve gelmesi ile beraber meslek liselerine verilen önem kat kat artarak devam etmekte.

Bakan Bey’in meslek liselerine vermiş olduğu desteğin ne kadar yerinde olduğunu örneklerinden biri de Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesinin Öğretmen ve öğrencilerin özverili ve takdire şayan çalışmaları.

Bir çok yenilikçi projenin Türkiye’de ilk örneği olmak gibi bir amacı benimseyen bu güzide okulumuz, okul müdürü Halis Marangoz’un liderliğinde bütün öğretmenleri, öğrencileri ve paydaşlarıyla hızlı bir yükseliş içinde emin adımlar atıyor.

Okulun en çarpıcı projelerinden “Elektronik Gönül Köprüsü” Türkiye genelinde büyük ses getirdi.

Bu ses getirmenin nedenini araştırdığımızda Türkiye’nin en uzak köylerine kadar giden bir yolda bulduk kendimizi. Devletin tek bir kuruşunu bile vatana sadık bir kişi hiç edemez düşüncesiyle; kamu kurumu ve kuruluşlarındaki atıl durumda olan bilişim  malzemelerini bizzat kendileri bu kurumlardan alıp “ Bilişim Teknolojileri Alanı “ içerisindeki fikir atölyelerinden biri olan tamir ve bakım servisi gibi sürekli işleyen sınıfta okulun öğrencilerine emanet ediyorlar.

Buraya gelen yenilenmeyi bekleyen bilgisayar malzemeleri , iş başında yaparak yaşayarak öğrenmeyi temel alan okulumuzun öğrencilerinin ellerinden yeniden kullanıma hazır hale geliyor.

Arnavutköy’ün üretken öğrencilerinin emekleri Türkiye’nin birçok yerine dağılıyor…

Kahramanmaraş’ta bir köye, Iğdır’da bir çocuğa, Ardahan’da bir aileye ,yakınlarındaki bir okula bu öğrencilerin emekleri, sevgileri dağılıyor. Gönüllerindeki üretim sevgisi en uzakta bir çocuğun evine köprü oluyor ve bu şahane isim çıkıyor ortaya” Elektronik Gönül Köprüsü “…