Turgut Tatar’dan Öğretmenler Günü Açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Turgut Tatar’dan Öğretmenler Günü Açıklaması

24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle Türk Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar öğretmenlerin sadece bugün için hatırlanmaması gerektiğini ifade etti.


Tatar, öğretmenlerin kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, günümüzde eğitimci ve öğretmenlerin çeşitli zorluklar ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Öğretmenliğin kimsenin yapamayacağı fedakârlıkların benimsendiği en yüce bir meslek olduğunu söyleyen Tatar, “Hiçbir meslek bu kadar ağır sorumluluk içermez. Geleceğimizi bugünkü eğitim ordusu yönlendirecektir.

Sizler çok güçlüsünüz. Gücünüzü hayırlı, ahlâklı, insancıl ve vatanperver nesilleri yetiştirmek için sonuna kadar kullanıyorsunuz. Bu nedenle sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bütün olumsuzluklara rağmen görevinizi en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz. Bu fedakarlık içinde sizleri kutluyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

24 kasım öğretmenler günü’de 3600 ek gösterge verilmesinin emekliliği teşvik edeceğini düşündüğünü ifade eden Tatar “3600 ek gösterge, emekliliği teşvik edecek ve yeni atamalar Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’tan Öğretmenler Günü’nde müjde vermesini bekliyoruz.” dedi.