Terör örgütü PKK’da çözülme devam ediyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Terör örgütü PKK’da çözülme devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri art arda yapmış olduğu operasyonlar ile bölücü terör örgütü PKK’ya ağır bir darbe vurdu.


Uzun senelerdir çözülmenin yaşandığı örgütte teröristler kaçmaya devam ediyor…

Terörist elebaşı Murat Karayılan’a çok yakın görev alan bir teröristin de kaçarak teslim oldu. İfadesinde örgütten kaçışların engellenemediğini anlatan terörist, İHA destekli hava harekatları sebebiyle örgütün çok zor durumda olduğunu, gizlendikleri yerlerden dışarı çıkamayan teröristlerin artık talimat da dinlememeye başladığını söyledi.

KARAYILAN İNFAZ TALİMATI VERDİ

SABAH’a konuşan Güvenlik kaynakları ise terörist elebaşı Murat Karayılan’ın infaz talimatları vermiş olduğu ve bu durumun da örgütte değişik bir sorun yarattığını tespit ettiklerini belirtti.

İNFAZ NEDENİYLE TERÖRİSTLER KAÇMAKTAN KORKUYOR

Elebaşının, “Örgütten kaçanların görüldükleri yerde vurulması” için talimat vermiş olduğu, pek çok teröristin bu sebeple teslim olmaktan korktuğu buna rağmen son zamanlarda örgütten kaçmak isteyen pek çok teröristin olduğu teyit edildi.

TSK’nın operasyonları sebebiyle kaçacak yer arayan alt kadrodaki teröristlerde moral bozukluğuna neden olduğu ve daha rahat koşullarda yaşamakta olan sözde örgüt yöneticileriyle aralarındaki anlaşmazlığın bölücü terör örgütü içerisindeki çözülmelere neden olduğu kaydedildi.